Uskaltaisiko robottiruohonleikkurin hankkia?

Piha

Robottileikkurin sanotaan olevan perinteistä leikkuria käyttövarmempi, vähempää huoltoa kaipaava, ympäristöystävällinen ja käyttökustannuksiltaan melkein naurettavan edullinen. Pitääkö tämä kutinsa?

Jaa sosiaalisessa mediassa

Robottiruohonleikkurit ovat yleistyneet nopeasti Pohjoismaissa, esimerkiksi Ruotsissa kuitenkin huomattavasti Suomea nopeammin.

Meillä yleistymistä arvellaan hidastaneen kansanluonteeseemme kuuluva epäluulo: robottileikkuri kun todellakin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen mukaan robottileikkuri on todellisuudessa luotettava, ympäristöystävällinen ja edullinen käytössä.

– Kun kerron robottileikkurin käyttökustannuksista, törmään usein siihen, että minua ei uskota, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Pienkonejaostoa edustava Husqvarnan Tuomas Kuivamäki myöntää.

Verkkovirralla ladattava akkukäyttöinen robottiruohonleikkuri kuluttaa saman verran kuin hehkulamppu. Käyttökustannukset maksavatkin investoinnin takaisin kahdessa kesässä, hän lisää. – Ja tässä laskelmassa ei vielä ole mukana isännän lisääntynyt vapaa-aika, kun robotti hoitaa nurmen ensiluokkaiseen kuntoon lähes huomaamattomasti.

Robotti takaa että nurmi voi hyvin – ympäristöystävällisesti

Robottileikkuri leikkaa nurmikkoa jatkuvasti ja terävästi vähän kerrallaan, ja lannoittaa nurmea samalla leikatuilla ruohonkorsilla. Periaate on ihan päinvastainen kuin perinteinen tapa, jossa hommaa lykätään kunnes nurmi on ylipitkää ja jossa leikkuujäte pahimmillaan vielä jätetään rasittamaan kasvavaa nurmikkoa.

Robottileikkuri ei akkukäyttöisenä saastuta lähiympäristöä bensankatkulla eikä tuota äänisaastetta. Laite vaatii alkuasennuksen. Kuivamäki suosittelee hankkimaan leikkurin luotettavalta jälleenmyyjältä valmiiksi asennettuna. Asennukseen kuuluu leikattavan nurmialueen rajaaminen huomaamattomalla rajakaapelilla, latausaseman asentaminen sekä käyttöopastus. Huoltoa laite vaatii perinteistä ruohonleikkuria vähemmän.

Jälleenmyyjän ammattitaidolla on merkitystä kaikkien pienkoneiden hankinnassa, huolimatta siitä onko niissä älyä ja robotiikkaa. Myyjän tarjoama tukiverkosto tuo luotettavuutta, kun huoltoverkosto on koko maan kattava ja asiantuntijat aina saatavilla.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

robottiruohonleikkuri ruohonleikkuri