Ei tarvitse olla viherpeukalo innostuakseen kevään merkeistä puutarhassa ja pihalla!
Kevät on toimituksessa kiireistä aikaa. Lehtien sisällöt on toki suunniteltu jo hyvissä ajoin, mutta silti pohtimista riittää. Millaisen kokonaisuuden tarjoamme lukijoillemme tällä kertaa, entä seuraavaksi? Ensin kevät on tulossa, sitten se on jo täällä ja kohta on jo kesä!
Vuodenkiertoa tulee tässä työssä seurattua usealla tasolla; työminä yrittää parhaansa mukaan varautua tuleviin sesonkeihin kun taas kotiminä puuskuttaa reaaliajassa. Näin keväällä se tarkoittaa meikäisen kohdalla taas epätoivoista yritystä saada piha ja puutarha jonkinlaiseen kevätkuosiin, mitä kohta seuraa vähintään yhtä suurta ponnistusta vaativa panostus kesäkauteen. Rivien välistä voi siis lukea, etten edelleenkään ole kehittänyt vihreää peukaloa tavallisen sijaan. Taidan onneksi sen suhteen kuulua vähemmistöön; puutarhainnostus kun tuntuu Suomessakin leviävän kiitettävää vauhtia!
Puutarhaelämään keskittyvä Suomela 3.08 tarjoaa Sinulle hyödyllisen luku- ja tietopaketin. Siitä löytyy tällä kertaa asiaa muun muassa kasvihuoneista, eri tavoista suojautua liialliselta paahteelta sekä myös jätteiden kierrätyksestä – siivoa viimeistään nyt kaikki ylimääräinen pois pihaltasi. Tonttimaa on arvokasta, ja pihaneliöitä saattaa olla niukasti. Vantaalainen perhe keksi oivan ratkaisun pienen pihan tilankäyttöön, katso täältä millaisen. Kukkaloistoa tarjoavat tällä kertaa kärhöt, jotka kiehtovat monia harrastukseksi asti. Ostoksilla shoppailemme puutarhakalusteita.
Esittelemme taas myös mielenkiintoisia toteutuksia: lasinen huvimaja on erityisesti iltavalaistuksessa kaunis kuin koru. Uma Pihlajan remontti on edennyt kellariin. Lopputulos on umamaisen upea! Siivota pitää muulloinkin kuin keväällä, joten poimi oikea asenne ja välinetietoa jutustamme.
Huomio kaikki miehet! Mukana on myös mahtava tietopaketti mönkijöistä!
Johanna Lehto
JOHANNA LEHTO
Päätoimittaja, valitettavasti ei kuitenkaan viherpeukalo