Suomelan lukijoiden hauskimpia ja mieleenpainuvimpia ruohonleikkausmuistoja (J-M)
Maaliskuussa Suomela.fi-palvelun lukijoilla oli mahdollisuus osallistua Husqvarna-ruohonleikkurin arvontaan. Samalla lukijoilta kysyttiin mieleenpainuvimpia ruohonleikkausmuistoja. Seuraavassa kyselyn satoa nimimerkeiltä J-M …
j
Nuorempana ajoin monta kertaa puun juureen, josta kuului hirveä älä mölö. Monta kertaa sanoin äidilleni etten enää ensi kesänä aja taloyhtiön nurmikoita. Mutta rahan tarve oli suuri joten ei muu auttanut kuin ajaa joka kesä nurmikot. Kauhee jännitys oli jo hyvissä ajoin päällä että koska kolahtaa taas. Kyllä oli jännittäviä aikoja nää nuoruus vuodet etenkin kesät.

jak
kun leikkurini leikkasi jopa metristä heinää…!!

jj-68
Kerran kesätöissä ollessani oli sateen liukastama nurmikko ja 14-vuotiaan pojan alla päältäistuttava leikkuri.Mikäpä muu siitä oli seurauksena kuin leikkurin mentävä aukko orapihlaja aidassa ku piti vähä koheltaa ja ei se leikuri sit pysähtynytkään eikä kääntynyt ajoissa……

jk
Kun nuorempana kesällä kavereiden kanssa piti oikein kilpailla siitä, kuka saa ajaa nurmikon ajettavalla ruohonleikkurilla. 12-vuotialla on erikoiset huvit 🙂 ..

JKO
Mökkinurmikon leikkaaminen kesäillan auringossa.

Johanna
Vuosi sitten ajoin nurmikon viimeisen kerran joulukuussa, kun ensilumi oli satanut. Koko puolitoistatuntisen nauroin, kun lumipaakut lentelivät renkaista. Olisi pitänyt vaivautua aiemmin…

JoneS
Ikäni kerrostalossa asuneena ei minulla ollut tietoa, mistä ja mitä piti kotikaupunkini puistoalueella leikata ajoleikkurilla! Perskeles, ajelin kaikki komiat kukattomat istutukset. Kaupunkin puutarhuri repi haalarinsa ja otti virkavapaata eikä maksanut mulle edes palkkaa. KUMMA UKKELI vai mitä?

jontey
R uohonleikkuu on kivaa kun laittaa korvalappuihin hyvää musaa… ja eiku duuniin

jou jou
Eipä ole jäänyt mitään mieleen…

juja
päältäajettavasta leikkuritsa hajosi vaihdelaatikko vain pakki jäi jäljelle. Sitten ajettiin takaperin, kun nurmikko piti pakosta saada leikatuksi.

juju
Olin leikkaamassa ruohoa itsevetävällä leikkurilla takapihalla, kun vaimoni tuli 2v pojamme kanssa ikkunaan katsomaan ja heiluttamaan. Minä heilutin takaisin ja leikkasin samalla vahingosa vaimoni juuri istuttaman 20 cm marjapensaan ruohikon mittaiseksi! hieman syntyi keskustelua ””leikkaus tavastani””! Onneksi se oli hyvä pensas ja teki ””karsimiseni”” jälkeen hyvin haaroja! ja sopu säilyi!”

Jussi
Sain mummolta 10 mk, kun pikkupoikana leikkasin 5000 m2:n mökkipihan vanhalla ikälopulla Soliferilla ja lisäksi illalla pääsin kalaan.

Karii
Ruohoa leikatessa maasta löytyi linnunpönttö, jonka sain vielä elossa olevine poikasineen sijoitettua puuhun, niin että pesiminen saattoi jatkua.

karita
Meidän autosta ikkuna rikki uimahallin parkkipaikalla, kaupungin miehet leikkasivat ruohoa ja kivi lensi. Kaupunki maksoi ikkunan.

kaukoko?
Mieleenpainuvin muisto ruohonleikkauksesta on ehdottomasti, kun leikkasimme puolisoni kanssa kahdella leikkurilla ylipitkää ruohoa. Aikaa vierähti kolme tuntia. Siitä viisastuneena olemme leikanneet vähän useammin, ettei koko päivä tuhraudu työntekoon, vaan pääsemme nopammin nauttimaan tuloksesta.

KayB Asuimme rivitalo-asunnossa, johon kuului pieni piha. Neljän viikon lomareissulta palattuamme piha oli kuin viidakko, puolimetrinen ruoho ja kaikki kasvit rehottivat. Ei siinä muu auttanut kuin ””viikatemies”” kutsua paikalle kun ei sellaisella taloyhtiön moottorittomalla leikkurilla tehnyt siinä tilanteessa yhtään mitään. Sen jälkeen lomareissun ajalle on hommattu aina joku leikkaamaan nurmikko.”

kesätyöntekijä
olin kesätöissä ystäväni tädin maatilalla, siellä oli istuttava liekkuri. Ajatuksissani kun ajelin niin ajoinpa talon rouvan kukkapenkin matalaksi, silloin se ei naurattanut mutta nyt..

KiiLas
Leikkasin päälläistuttavalla ajoleikkurilla kaverini pihanurmikkoa, kunnes kuului hirveä rutina. Ajoin pitkässä heinikossa vanhan kaivon seinälaudan yli. Lauta meni hammastikuiksi, mutta onneksi leikkuri pysyi ehjänä.

kimmo
Sattuipa kerran niin,että tulipa sitten kaadettua vahingossa veneen ylivuotiset Bensat leikkuriin ja niin sitä mentiin pitkin pihaa sieraimet mustana ja rytmikkäästi yskien.Mutta kun sitä jotain tulee aloitettua niin eihän sitä viitsi herkästi lopettaa…

kirppu
nuorena tyttönä kun kotonani oli runsaasti pihanleikkuuta, ja ainainen kiista olikin kuka joutuu milloinkin leikkaamaan. kun keksimme korvalappustereot kaveriksi, alkoi leikkaus sujua leikiten!

kka1968
Läpsyttimet ovat parhaat leikkuujalkineet! Ai että miksikö? No, erään kerran, kun läpykkäät jalassa nurmikkoa leikkasin sattui seuraavaa; Vedin leikkuria takasinpäin pienestä ojasta ja voimani ilmeisen väärin arvioineena kone tempautuikin jalkaterän päälle asti. Nopean refleksivedon ansiosta jalka irtautui läpyttimen remmeistä ja ainoa mikä jäi bioterän murskattavaksi oli niin rakas kesäjalkineeni. Mutta miten olisikaan käynyt, jos perinteisin leikkuujalkinein”” olisin vihreän veran kaadossa ollut? Ilmeisen vähempivarpaisena tätä loppu hyvin, kaikki hyvin -tarinaa nyt kirjoittelisin…”””

Klippo
Ehkei hauskin, mutta mieleenpainuvin ruohonleikkuumuistoni on kun tuttuni kaltevaa rinnettä ajaessaan liukastui sieneen….ja menetti siinä rytäkässä yhden varpaansa.

knakkerton
Taannoin leikkasin vanhempieni nurmikkoa ja sattumalta löysin vanhan kaivon joka oli vanerilla peitetty ja n.10 cm maan alla.Tipuin kainaloita myöten kaivoon, onni onnettomuudessa se ei ollut kukaan lapsistani! (parempi myöhään kun ei milloinkaan)

Kodinhengetär
Kun asuin vielä kotosalla ja olin ””talonvahtina”” vanhempieni ollessa pois. Määräsivät minut sitten leikkaamaan nurmikon. Ja minä tyttöhän tein sen, tosin vanhempani eivät ymmärtäneet että nurmikon leikkaaminenkin voi olla taidetta ja nurmeen on mukava tehdä kuvioita. =)”

Koikke
Päältä ajettavalla ruohenleikkurilla aikoinaan märkää ruohoa ajaessani meni ojan reunalla käännös pitkäksi ja valuin leikkurin kanssa syvään ojaan. Minulle ei käynyt kuinkaan ja leikkurikin taas käynnistyi kun työkaverin traktorilla se oltiin saatu hinattua ojasta.

Korret kekoon!
Kymppiuutisiin olisi saatu hyvä kevennys, kun ajoin ensimmäistä kertaa isän päältäajettavalta. Männynoksat pyyhkivät kasvoilta kesän pölyt, kun vauhti oli kovaa ja ohjaus hidasta!

kotipuutarhuri
Mieleenpainuvin muistoni on viime vuodelta: Tulin kolmen kesälomaviikon jälkeen kotiin välillä leikkaamaan nurmikon; nurmikkoa oli kasvanut polvenkorkeudelle ja se oli läpeensä märkä. Kaiken kukkuraksi satoi, eikä leikkuri ensimmäiseen tuntiin lähtenyt käyntiin. Kun leikkuri lopulta suotui käynnistymään, se tukehtui tähän märkään niittyyn kietoen korret leikkuu akselin ympärille ja nyhtäen ne juurineen irti; Siinä vasta leikkuurupeama.”

kotitonttu
Olimme muuttaneet paritaloon ja siihen kuului sähköleikkuri.No minä en ollut juuri koskaan ajellut minkäänlaisella ruohonleikkurilla ja nyt eka kerta niin tietysti ajoin johdon poikki.No sen jälkeen on tyydytty ihan manuaalileikkuriin,ainakin minun kohdalla.

Kotiäiti
Kiskoin ruohonleikkuria käyntiin helteessä varmaan 50 kertaa eikä kone inahtanutkaan. Siinä tuskaillessani tuli 7 v. poikani katselemaan mikä on homman nimi ja kysäisi: ””Miks äiti tuo juttu on tolleen?”” Tokaisin takaisin, että mikä se nyt on? En nyt millään viitsis tulla auttamaan, on vähän muita hommia! Poika sanoi, että ihan miten vaan, mutta eikös ton jutun pitäis olla kiinni? Ja osoitti leikkurin konetta. Katsoin ja huomasin, että tulpanjohtohan se oli irti. Laitoin sen paikalleen, vetäisin ja iloisesti lähti käyntiin. Kävin hakemassa jäätelörahat ja poika lähti tyytyväisenä kioskille. Oli kyllä jätskinsä ansainnut!”

kristiina
Pojan kanssa leikkasin ruohoa ja hän omalla leikkileikkurillaan ajeli perässä.

kurreh
samalla leikkauskerralla 2(kaksi)kyykäärmettä,onneksi oli saappat jalassa…

laaksot
Muutimme omakotitaloon heinäkuun lopussa ja edellinen omistaja oli jättänyt ruohikonajon koko kesältä meidän iloksemme.Hiki lensi, kone tukkosi ja kerääjä oli hetkessä täynnä. Pienet sammakot hyppivät pakoon pitkässä ruohossa.Kunto kohosi; ruohonleikkuu tehtiin kahdesti, ensin lyhennys ja sitten ns.normaali ajo. Ajattelin tehdä saman tempun myydessäni talon eteenpäin.”

Laura
Mukavin muistoni on maalta, kun sain niittää huikean korkeata ruohoa luvan kanssa viikatteella. Se oli vastuullista puuhaa, jossa sai huitomalla paljon siistiä jälkeä aikaan.

Levistakki Vitinen
Olin juuri saanut aletujsi puoli pihaa kun bensa loppui. Pihassa näkyi selvät rajat mistä oli ajettu. Tankattuani leikkurin naapurin pikku poika (10v) tulee ritarillisesti neuvomaan neitoa hädässä ja kysyy pikkuvanhalla äänellä ””Etkö sä tiedä missä siinä on ryyppy?””. Mitäs siihen muuta vastaamaan kuin että ””Ehkä juuri ja juuri osaan ruohonleikkurin käynnistää kun kerran sain siitä bensankin loppumaan””.”

lyhyt vipuvarsi
Mieleenpainuvin ruohonleikkausmuistoni on viime kesältä. Olimme juuri muuttaneet ensimmäiseen omaan kotiin, jonne oli edellinen asukas jättänyt liki antiikkisen ruohonleikkurin, kuulemma jo edelliseltä asukkaalta perityn. Uuteen ei ollut varaa, joten sillä oli selvittävä. Olen 155cm pitkä naisenpätkä enkä saanut vehjettä kunnolla käyntiin, niinpä mies käynnisti sen ja minä sitten työnsin. Kunnes se sammui ensimmäisen, toisen, kolmannen, neljännen kerran… periksi en antanut. Sisällä talossa 2kk ikäinen vauva huusi taukoamatta ja koska oli minun ””oma aikani””, minä myös ruohon leikkaisin! Miehen vaan piti tulla käynnistämään leikkuri parin minuutin välein… Siksipä vastaankin, että hankinnassa tärkeimpiä ovat hyvä käynnistyvyys ja käytön keveys :)”

maarit
Se että ””eko-ihmisenä”” hankin 2000 neliömetrin tontillemme, jossa iso nurmialue, työnnettävän leikkurin. Sattuipa olemaan hellekesä. Seuraavaksi kesäksi hankittiin moottorilla toimiva leikkuri =)”

maaruska
leikkasin pihanurmea työnnettävällä kauramoottorileikkurilla, joka oli suht uusikin viellä. Kuinka ollakkaan, kesken leikkauksen toinen työntöaisa katkesi. Ja kohta toinen perään.Siinä sitä sitten leikattiin nurmikko loppuun aisanvarresta kiinnipitäen , nokka melkein maata viistäen. Mahtoi olla hauska näky, jos joku sattui näkemään.Tämän kesän nurmikko taitaakin sitten jäädä leikkaamatta, sillä toista kertaa en ola maata kyntämään.

Majakka ja Perävaunu
Muistelo sioittuu noin 25v taaksepäin, kun olimme saaneet omakotitalomme pihan kuntoon ja ruohon kasvamaan. Olin hankkinut työnnettävän moottorikäyttöisen ruohonlekkuukoneen. Perheeseemme kuului vaimoni lisäksi 4 vuotias poika ja 7 vuotias tyttö. Aluksi molemmat lapsista halusivat olla leikkaustyössä mukana. Koska he eivät yksin konetta jaksaneet työntää, työnsimme jonossa. Pienin poika edessä piti työntöaisan väliputkesta kiini. Tytär ylhäältä työntökahvasta ja minä kurkottelin tytön takana. Siinä sitä sitten työntää ””köröteltiin”” hiljakseen peräkanaa. Aikaahan siinä kului, mutta yhdessäolosta nautittiin. Joidenkin leikkauskertojen jälkeen tytärtä ei enää kiinnostanut, mutta poika ei antanut periksi. Joskus yritin aloittaa vähän niinkuin salaa leikkaamisen. (olisin suoriutunut ajallsesti nopeammin) Poika oli vähän kauempana leikeissään, mutta kun kuuli koneen käynnistyvän, lopetti leikit siihen paikkaan ja juksujalkaa tuli kaverikseni. Siinä sitten hiljakseen työnneltiin ja ja valmista tuli, vaikka aikaa kuluikin moninkertaisesti jos olisin saanut työnnellä yksikseni. Nyt olen saanut työnnellä yksin ja olenpa välillä toivonut pikku apulaisia auttamaan, mutta heillä on jo omat ruohokentät leikattavanaan.”

Makemyday
Joskus kakarana olin kesätöissä, ruohoa leikkaamassa kuinkas muutenkaan. Vuosi taisi olla 1987 ja Kuopiossa oli naisten viikko ainut kelvollinen koko kesänä. Työparini kanssa ””jouduttiin”” saareen leikkaamaan ruohoa ja vähän muitakin pihatöitä tekemään. Paikka oli upea, säät suosivat eikä yhtään huvittanut vaihtaa sillä viikolla toimipistettä, oli siellä nelivetomönkijäkin. Urakka olisi ollut valmis muutamassa päivässä, hitaastikin kiiruhtaen. Päätimme ””rikkoa leikkurit jotta saimme viettää upeaa naistenviikkoa, kallaveden rannalla auringonpaisteessa.”

Makke
Ostettuani uuden leikkurin ja ajaessani ensi kertaa nurmikkoa uuden leikkurin pyörät irtosi kesken ajon. Onneksi vanha oli vielä tallessa jolla pystyin ajamaan nurmikon loppuun. Olisipa ollut kova urakka työntää kauramoottorilla loppuun jos olisi vanha hävitetty.

Mammu
Eräänä juhannusaaton aamuna tosi varhain, naapurimme ajoi nurmikon leikkurilla josta puuttui äänenvaimennin! Naapuri sattui olemaan appiukkoni, joka oli sitä mieltä että jos hän ei nuku, niin ei nuku muutkaan..

mammutti
Sain ajaa ensimmäisen kerran ajettavalla ruohonleikkurilla mummolassa.

Manta73
Mieheni leikkasi nurmikkoa ostamallaan päältäajettavalla leikkurilla. Poikamme (silloin 4 v) juoksi vauhdilla hakemaan oman Husqvarnansa (etuleikkurimalli) ja isänsä perässä sitten ajeli numikkoa lyhyemmäksi. Tapahtuma saatiin ikustettua valokuvaksi ja kyllä sitä on monien lasten kanssa katseltu jälkikäteen.

mape
vesisateessa ja puolen metrin rikkaruohoja

Maria
pienenä kun isä tuskaili työnnettävän heikkoteräisen leikkurin kanssa, meidän piha oli ainut jonka nurmikko oli aina hoitamatta

Maria79
Olin kesätöissä noin 15-vuotiaana ja olin valvonut koko edellisen yön.. Kesätyöni oli ruohonleikkausta ja aloitin päivän työt ajettavalla koneella. Noh väsyneenä nukahdin ””rattiin”” ja ajoin valopylvääseen! Ei siinä kuinkaan käynyt mutta pylväs meni vinoon ja pomppasin tietenkin nopeasti leikkurin päältä suoristamaan sitä ja toivoin että kukaan ei nähnyt. Heh.. 🙂

mastri
vanhasta leikkurista putosivat etupyörät…..olivat ””vähän”” päässeet löystymään”

Mauri
Ajoin nurmikko ja kuuntelin samalla radjoa (kuulokeet) noin 15 min. niin huommasin että, terä olivat yllhäällä. Huo.Nurmikkoa kyllä on noin 2000 neliö.

Melkein Reinikainen
Kun sain uuden ruohonleikkurin mökille ja ensi leikkukerralla löysin itseni ja leikkurin järvestä…. Olin leikkaamassa jyrkkää rinnettä.

Mervi
M ieleenpainuvin ruohonleikkauskokemus on parinvuodentakaa…Leikkasin nurmikkoa ja naapurin tyttö sekä koirani leikkivät lähistöllä. Tyttö nakkeli männynkäpyjä koiralleni(koirani mielileikki kesällä on se kun saa ottaa koppeja…) Mutta! Käpy lensi suoraan leikkurin ulostuloaukkoon ja koiranihan tormasi suoraan perässä! Säikähdimme tytön kanssa tosi paljon ja samantein sammutin leikkurin ja aloin tutkimaan vammoja. Onneksi selvisimme kaikki suurella säikähdyksellä ja mitään vammoja ei tullut. Myös se oli koirastani mukavaa kun käpyjä sinkoili ruohonulostulo aukosta ilmaan ja se juoksi niiden perässä täyttähäkää…

mie mualta
Katselen puutarhatuolistani kun perheen nuoriso ahkeroi ruohonleikkuu puuhissa. Ahkeruuteni on periytynyt.

miinu
Todella ihana””pakokeino”” kun lapset on kokoajan kimpussa. Ruohoa leikatessa saa omaa aikaa, ei edes kuulu lasten kiukku ja riidat….”

mika
Viime kesänä nurmikko pääsi kasvamaan aivan liian pitkäksi. Ruohon kuivumista odotellessa tuli jo uusi sade. Lopulta työnsin lihasvoimalla toimivan kelaleikkurin nurmikon syvyyksiin ja aloin työnnellä. Leikkuriosa tarttui pitkään, kosteaan ruohoon ja työntöaisa jäi käsiini. Heitin aisan mäkeen ja menin jääkaapille…
miksu75-”Kyllä mukavinta on leikata oman pihan nurmi kun näkee tehdyn työn tuloksen ja ympärillä kiehnää kiinnostuneena oma poika 3v. Se on semmosta ””poikien hommaa””.

minä vain
ajelimme kaverini kanssa lapsena ajettavalla ruohonleikkurilla ja se karkasi perunapeltoon. perunat vain lenteli, käy siis myös perunan nostoon, tuli siivuja samalla…

MPe
Kun ruohonleikkuria työntää pää hikisenä ison nurmikon verran, kävelee 4-vuotias lapsi leikkileikkurin kanssa perässä saman matkan ilman väsymisen merkkiäkään….

Mökkihöperö
Oman mökin uuden nurmikon ensimmäinen leikkuu.

mökkiläinen
Oltiin vaimon kanssa mökillä lomaa viettämässä 4 vkoa. Lapset olivat kesätöissä eivätkä näin päässeet mukaa. Näin heidän huoleksi jäi pihan hoito. Loman aikana kyselin miten hommat on hoidettu, vastaus oli aina että kyllä ne on hallussa. Kun palattiin kotiin niin näky oli kyllä melkoinen, leikkurilla oli ajettu 10 metriä varastolta. Siellä leikkuri jökötti n. 30 cm korkeaksi kasvaneen ruohon keskellä. Selitys oli, että leikkuri pysähtyi eikä oltu enää saatu käyntiin. Minulta meni kaksi viikkoa kun sain pihan jälleen siistittyä.