Suomelan lukijoiden hauskimpia ja mieleenpainuvimpia ruohonleikkausmuistoja (N-P)
Maaliskuussa Suomela.fi-palvelun lukijoilla oli mahdollisuus osallistua Husqvarna-ruohonleikkurin arvontaan. Samalla lukijoilta kysyttiin mieleenpainuvimpia ruohonleikkausmuistoja. Seuraavassa kyselyn satoa nimimerkeiltä N-P …
Nainen
Olimme vasta rakentaneet ja osa isoa tonttia oli niittynä. Lapset olivat pieniä ja leikkasimme niitylle ruohonleikkurilla labyrintin lasten juosta. Erään kerran labyrinttia leikatessani – ruoho oli kasvanut ympäriltä jo metriseksi – löytyi keskeltä labyrinttiä naapurin kaksi 6-8 -vuotiasta retkeltä, mehuineen ja eväinee. Kukaan ei ollut tiennyt heidän käyvän retkellä pihallamme, alle 30 m:n päässä talostamme !

Narustanykijä
Kun anopin antama ””ainutlaatuinen””lubiini sai kyytiä .Huolellisen istutuksen jälkeen kukkavana kaatui ja joutui ””kosketukseen”” nurmenleikkuukoneen kanssa.Sen pituinen se.

nero
käynnistys narun katkeaminen moottoria käynnistäessä

Nimimerkki
Minulle kävi kuten Aku ankassa… leikkasin nurmikkoa, puhelin soi, vastasin ja ruohonleikkuri ajoi päin puuta…

nimimerkki
Muutama vuosi sitten innostuin leikkaamaan ruohoa sandaalit jalassa jonka seurauksena sain jalkaan RUUSUN.Oli ikimuistoinen ja kipeä kokemus.Nykyisin käytän kumisaappaita aina.

nimimerkkisi
Kun opetin parikymppisen kehitysvammaisen miehen leikkaamaan asuntolan nurmikon. Polleana mies ajelee nurmikkoa ja vilkaisee välillä näkeekö kukaan, jos näköpiirissä on joku, niin hän nostaa peukalon pystyyn ja virnistää leveästi. Onni on oma nurmikko. Työn into oli aluksi sellainen että jyräsi jopa juuri istutetut marja pensaat leikkurilla. Nauramatta hänen työskentelyään ei voi katsella. Kukapa olisi uskonut miten onnelliseksi voi nurmikon leikkaaminen ihmisen tehdä.

nimimerkkisi
Hauskin ei tapahtuma ollut…mutta mieleenpainuvin. Mieheni leikkasi sateen jälkeen nurmikon ja liukastui taaksepäin, jolloin leikkuri nappasi palan varpaasta ja eikun sairaalaan!

nimimerkkisi
ruohonleikkuu työnnettävällä koneella on hyvää hyöty liikuntaa,hauskuudesta en tiiä,tunti menee kerran viikossa .

nimimerkkisi
Sain hankittua uudet silmälasit, kun olin ajanut entisten päälle, jotka olin laittanut viereeni korjatakseni konetta.

nimimerkkisi
Kun ruonleikkuri lähti itsekseen liikkeelle ja juoksutti harakan lentoon.

kotipuutarhuri
Mieheni leikkasi rakkaudella istuttamani luonnonniitty kaistaleen, onneksi suurin osa monivuotisita kasveista versoi uudestaan. Sen jälkeen meidän perheessä olen minä leikannut nurmikon -siis ehdottomasti ””kotipuutarhurin”” hommaa.”

Kirsi
Taitaa olla,kun olin ala-aste ikäinen.Kaverini kanssa leikattiin mummolassa puutarhaa. yhtä aikaa samalla leikkurilla ajettiin paljain jaloin ja lopuksi oli kumallakin kesän vihreät jalat ja palkkioksi mummi antoi kumallekkin makeispussin

nimimerkki ensio ivalo
Leikkuu osui maamehiläispesään ja aiheutti melkoisen kiireen päästä karkuun.

nimimerkki inksu
helppo leikata, kun kone ei käynnistynytkään. tuli ikäänkuin vapaapäivä leikkauksesta. seuraavana päivänä vielä hikisempi urakka, kun kone taas kävi.

nimimerkki kahden kesän leikkuri
Hauskaa ei ollut, mutta mieleen kyllä painuivat leikkuukokemukset ensimmäiseltä kesältä uudella pihalla. Ensin hajotin tuliterän leikkurin ajamalla ””tyhjästä”” ilmestyneeseen kiveen. Seuraavaksi ponnahti maasta sinne jonkun hautaama ruosteinen metalliputki terien iloksi. Ja lopulta saatuani pihan putsattua ””yllätyksistä””, päätti leikkuri sanoa itsensä irti- moottorin räminän lisäksi katkesivat molemmat pyörän akselit…se siitä leikkurista.”

nimimerkki MSI
70 luvulla ukki oli käymässä ja halusi leikata nurmikkoa. Ruoho oli pitkä ja siellä täällä kiviä. Ukki leikkasi moottorikäyttöisellä leikkurilla, tli sisään kertomaan, että leikkuri sammui. Menin katsomaan, oli osunut kiveen ja moottorin mäntä oli tullut ulos koneesta. Se siitä leikkurista.

nimimerkki onni onnettomuudessa
Olin juuri istuttanut mustamarja-aronian piiskat kasvamaan, kun mieheni tulla kohelsi ruohonleikkurilla ja ajoi joka piiskan poikki. Siitä syntyi kiivas keskustelu. Jos piiskat olisivat kasvaneet ja aikoinaan tuottaneet marjoja, olisimme varmasti hukkuneet niihin ja nuukana ihmisenä en olisi voinut jättää niitä pensaisiin. Ennestään niitä oli jo kolme suurta pensasta, jotka ovat tuottaneet satoa yli oman tarpeen. Onni onnettomuudessa.

nimimerkki tepa
Kun bensa loppui,pyörä irtosi ja vielä kaadui. Vieraita tulossa ja mies töissä!

nimimerkki Urmeli
Parasta nurmikon leikkaus on silloin kun mieheni tekee sen…

nimimerkki vaaka-74
Parasta ruohonleikkaamisessa on se, että koirani nauttii myös siitä, ja juoksee aina vierelläni, ja pitää samalla seuraa minulle. Aika kuluu nopeammin ja koirakin saa samalla liikuntaa… =)

nimimerkki Kesäheinä
Minulla oli bens.käyttöinen ruohonleikkuri ja naapurin rouva teki jokavuotiset huollot itse, ajattelin,että kyllähän minäkin.Vaihdoin öljyt,mutta laitoin öljyn bens.tankkiin. Tuli aika kallis vaihto.Seuraava koneeni oli sähkökäyttöinen.

nimimerkki nuori mummo
mieleeni on jäänyt kerta jolloin olin todella ajatellut omatoimisesti ajaa nurmikon(yleensä mies tehnyt)ja menin sitten innoissani kiskomaan konetta käyntiin, mutta se rontti ei suostunut käynnistymään ei sitten millään.Viimein hermostuin ja nykäisin kunnolla jolloin vetonaru jäi käteeni pyllähtäessäni takamuksilleni maahan ja itkuhan siinä tuli. Mieheni tuli bensakanisterin kanssa ja ensin laittoi narun kuntoon, täytti tankin joka oli ihan tyhjä ja vetäisi koneen käyntiin.

nimimerkki mikko
kun illalla puoli yhdentoista aikaan kysyin lapsilta kuuluuko koneen ääni sisälle.Arvelin sen häiritsevän naapureita.Oli niin valoisa kesä yö, en huomannut ajan kulua.Olihan keski yö?

noita
Pappani kutsui minua noidaksi, kun sain aina papan leikkurin käyntiin poikasena.

nurmen sankari
Mieheni leikkasi mökillä nurmikkoa päältäajettavalla. Kaikki paikalla olevat lapset halusivat päästä mukaan ja monta kertaa.Niinpä mieheni kiltisti istui monta tuntia penkillään ja huolehti lasten viihtyvyydestä…

Nurmilintu
Kesä 2004: ruohonleikkaajan painajainen. Ruoho kasvoi kohisten, leikkuuhalut sitä myöten. Mutta mitä: märkää, märkää… Mieleenpainuvat mieleiset muistot tuolta kesältä siis vesittyivät.

Oli huisin hauskaa
Oli huisin hauskaa leikata nurmikkoa isäpuolen tilalla kun siellä olikin vetävä ruohonleikkuri! Karkkirahat oli nopeasti (jänisvauhdilla) ja melko vaivattomasti tienattu. Nyt vain on sekin leikkuri jo parhaat päivänsä nähnyt ja isäpuolen harkinnassa taitaa häämöttää ajettava ruohonleikkuri…

outi
tuttavani kävi leikkaamassa pihaltamme nurmikon,mutta samalla saniaisetkin lyhenivät olemattomiin,heh

pallukka
Leikkasin kotona ruohoa työnnettävällä ruohonleikkurilla ja minua alkoi naurattaan, kun en uskatanut leikata mootorileikkurilla,kun se piti hirveätä meteliä niin että naapuritkin tulivat katsomaan. Mutta tulivat he katsoon kuinka homma sujuu ja sanoivat, että ei se kestä kuin viikon.

paltsi
vielä ei kokemuksia ole. täytyy saada ensin ruoho kasvamaan täällä meidän uuden kodin pihassa niin kyl sit niitä kokemuksia ropisee

pete
Hauskimmasta en tiedä, mutta meillä menee yleensä ruohonleikkuri/kesä ja eniten kismittää se,että juuri minä saan ne aina ajettua johonkin kantoon. Syyllistä on siis turha etsiä

pipsa
Putosin vanhaan sadevesikaivoon takapihalla ruohoa leikatessani, menin taaksepäin jolloin jalka lipesi märällä ja savisella vanhalla kaivonkannella, joka aukesi. Olin pudota kaivoon koko nainen, mutta onnekseni olin pukeutunut nahkahousuihin, jotka ottivat sen verran vastaan, että jäin sentään toisesta jalasta ””roikkumaan””.

piunde
joskus jo aikaa sitten oli kaunis kesäpäivä, eikä ruoho ollut edes pitkä, mutta ajattelin ottaa aurinkoa ja samalla yhdistää hyötyliikunnan ja niinpä ei muuta ruohonleikkuri käyntiin ja huristelemaan. nautinto oli suuri siihen asti, kunnes mieheni tuli kotiin ja kehuin ajaneeni nurmikon. hän purskahti nauruun ja kysyi tuliko pihasta siisti? tottakai sanoin eipä tarvitse sinun ajaa, johon hän tokaisi että muuten ihan hyvä mutta terä ruohonleikkurista puuttuu!!! oli kuulemma terotuksen tarpeessa. no aurinkoa ainakin sain.

Pluto
Leikkasin mökillä ruohoa ja velipoika oli edellisellä viikonloppuna ottanut leikkurista terän pois kun hän vei terän teroitukseen kaupunkiin. Laikkasin aikamoisen tovin ja ihmettelin miksei ruoho katkea…

Puutarhatonttu
Lapseni oli reilusti alle 1-vuotias vauva, ja ruohokin oli pakko leikata, kun isäntä oli matkoilla. Istutin vauvan selkääni vauvarinkkaan, ja hetken kuluttua ihmettelin ruohoa leikatessani rinkan selässäni kallistuneen oikealle; vauva oli nukahtanut kaameasta pörinästä huolimatta ja veteli hirsiä suu auki. (Hänen unenlahjojaan ei sittemminkään ole voinut valittaa. Nyt kaksi ja puolivuotias tyttömme on nukkunut mm. Thaimaassa snorklausretkellä pikaveneessä kovassa aallokossa ja tuktukin lavalla rytkytyksessä.)

puutarhuri
Kauniit kesäpäivät ekalta vauvalomalta:Vauvan nukkuessa ulkona vaunuissa tasaisin leikkurin äänen häiritsemättä meikäläinen leikkasi nurmikoita saaden samalla liikuntaa ja aurinkoa

Pänni
Ajoin päältäajettavalla leikkurilla lasten keinun naruihin sillä seurauksella, että leikkuri kaatui ja jäin sen alle. Onneksi selvisin pelkällä säikähdyksellä.

pöllänlahti
Joskus, ennen vuotta yksi ja kaksi, saavuttuamme terassilta veneellä laituriin, rantauduimme komeasti ja kaverini kanssa käynnistelimme leikkuria klo 03-04 kesäyössä, eikä oltu omassa pihassa…