Suomelan lukijoiden hauskimpia ja mieleenpainuvimpia ruohonleikkausmuistoja (R-Ö)
Maaliskuussa Suomela.fi-palvelun lukijoilla oli mahdollisuus osallistua Husqvarna-ruohonleikkurin arvontaan. Samalla lukijoilta kysyttiin mieleenpainuvimpia ruohonleikkausmuistoja. Seuraavassa kyselyn satoa nimimerkeiltä R-Ö …
remu
itse en leikanut, mutta kaverini leikkasi ruohoo. omistin silloin koiran joka inhosi päriseviä vehkeitä ja voitte kuvitella miten leikkaaja sai vauhtia leikamiseen koiraltani.

rennosti
Ajelen nurmikon Murry traktorilla ja nostan jalat aina konepellille ja nojailen rennosti selkänojaan ja annan koneen hoitaa hommat =) Voiko rennommin enää nurmikkoa leikata, paitsi katselemalla kun joku toinen hikoilee

Risto
Tuttavan kesämökin nurmikon leikkaaminen. Iso nurmikko missä ei yhtään istutuksia/vast. ainoastaan leikattavaa nurmea. Helppo, nopea ja todella vaivaton leikata.

Robert
Valitettavasti leikkurini on niin vanha (joskin hyvin palvellut), joten olisi aikaa saada uusi, niin ruohonleikkuu sujuisi jatkossa leikiten, eikä saastuttaisi ympäristöä yhtä paljon.

Ruisrääkkä
Naapurin ruohonleikkaaminen kaatosateessa kesällä 2004.

Ruohonleikkaaja
Kesätöissä lähes parikymmentävuotta sitten oli varsin mukavaa hommaa leikata piha-alueita hyvin toimivalla ruohonleikkurilla aurinkoisessa kesäsäässä ja samalla sai hyvää kokemusta viime syksynä hankitun OKT:n oman pihan hoitamiseen. Lisäksi kuntoilu hoitui samalla kertaa.

Ruohonleikkaaja
Mieleenpainuvin muistoni ruohonleikkuusta syntyi kesätöissä lähes parikymmentävuotta sitten, jolloin oli varsin mukavaa kesähommaa leikata piha-alueita hyvin toimivalla ruohonleikkurilla aurinkoisessa kesäsäässä ja samalla sai hyvää kokemusta viime syksynä hankitun oman OKT:n pihan hoitamiseen. Lisäksi kuntoilu hoitui samalla kertaa.

Ruohonleikkuu ei todellakaan
Ruohonleikkuu ei todellakaan ole ollut kivaa,mutta mieleenpainuvaa kylläkin!Hikeä,toivottomuutta,kiroamista,kiukkua,raivoa,itsekuria,pakkoa,häpeää ja lopuksi luovuttamista.Olisi kyllä mukava tuntea ruohonleikkuun terapeuttinen vaikutus…

röhröh
Kun leikkasin äitini pihamaata, ajoin myyränkolon yli, jolloin sieltä hyökkäsi parvi vihaisia ampiaisia jotka pistivät jalkoihini. niistä löytyi yhteensä 5kpl pistojälkiä. Silloin se ei naurattunut, mutta nyt kyllä.

Sanna
Mieleenpainuvia ruohonleikkausmuistojani ehkä ovat ne kun nurmikko on päässyt kasvamaan ylipitkäksi. Ensin rankka käynnistysurakka savuttavan leikkurin käyntiin saamiseksi. Sen jälkeen työllä, tuskalla ja moneen kertaan ajamalla on sitten nurmikon saanut siistiin kuntoon. Niitä ei kyllä vähään aikaan unohda.

Sanni
Voitko uskoa, en ole koskaan leikannut ruohoa..Nyt on edessä rakentaminen sekä ajo-opettelu.

Sari
Kevätkesän ensimmäinen leikkuukertani 10 v sitten oli sellainen, että käynnistin leikkurin ja lähdin leikkaamaan. Ihmettelin leikkuujälkeä kun ei mielestäni leikannut. Tarkistin ja huomasin, että leikkuuterä oli hävinnyt 🙂 Se oli huollosta tuleeena jäänyt hyllyyn.

sattuipa kerran
Ruohonleikkurin käynnistys. Vanha uskollinen ruohonleikkuri oli ollut koko talven ulkona taivasalla ja toukokuun lopulla katsoimme säälivästi, että sen työt oli jo tehty ja uuden leikkurin tulo talouteen oli selvää. Uusi ostettiin, kiiltävä, isot pyörät, kevyt, todella hauska leikata nurmikkoa… Uusi leikkuri jätettiin samalla tavalla puun alle suojaan kuin entinenkin ja tuli ensimmäinen vesisade … uusi leikkuri ei lähtenytkään käyntiin, ei vaikka kuinka nyki ja nyki. Hermot meni. Ajattelin kokeilla vanhaa leikkuria ja kuinka ollakaan ensimäisellä nykäisyllä käyntiin ja vanha leikkuri hoiti hommansa kiitettävästi, vaikka oli ollut koko talven ulkona lumessa. Uskomatonta, mutta totta.

Satu
Nurmea leikatessani leikkurin terä osui kai kiveen leikkuun puolivälin paikkeilla, mutta vasta ””leikattuani”” koko nurmen huomasin, että vain puolet nurmesta oli lyhentynyt, koska terä oli irronnut kiveen osuessaan…”

scorpio76
Tietysti se eka kerta,kun pääsi leikkaamaan oman talon nurmikon….

seiska
Kaasu pohjassa ajelin päältäajettavalla leikkurilla.Tuli käännökesen paikka, kun puotus joelle oli edessä, enkä tiennyt missä jarru on. Täysillä käännös ja homma jatku niin kauan ku joku kerto, missä jarru on.

seke
Kolme tuntia ja puolen tusinaa hikistä t-paitaa nurmea leikatessa ja loppumetreillä sireenipuskan alta ajaessa ruohonleikkuri kolahti sireenipuskan runkoon ja puskasta hyökkäsi mehiläislegioona kimppuun.Koskaan aiemmin ei niin nopeasti ole sisälle juostu.3 pistoa vain.

Sentti
Hei!Voi ryökäle,meillä ruhonleikkuri asiat on aina retuperällä.Yhdenkin talven leikkuri nökötti nurkalla ulkona.Kesän kynnyksellä aprikoin kannataisko rohjo viedä kaatikselle,no ei tuumasi ukko.Eikä aikaakaan,kun oli vedet poistettu bensatankista ja kone kiekui pihalla,tympäsi hieman,kun se kapistus on niin painava ja hankala.Jotenkin minä talon ainoana naisena, koiran lisäksi,huomaan voipuneena tyrkkiväni kapisusta möykkyisellä tontilla.Hirvittää kesän tulo,jos vieläkään ei tule kevyenpää ja moderninpaa laitetta.Pinta-alaahan ei ole kuin n.hehtaari maalla,kun ollaan.

sinikka
Se taisi olla pikkutyttönä, kun isä osti ensimmäisen päältäajettavan leikkurin. Siihen aikaan päältä ajettavat oli vielä vähän harvinaisempia ja kömpelöitä. Mökillä oli suuri nurmi alue ja vasta istutettuja ruusuja… tietäähän sen miten siinä käy, taisi mennä pari ruusuakin aika matalaksi… äidin harmiksi.

sinkku
P ikku likkana intoa puhkuen säntäsin ruohonleikkurin kimppuun, kun oli ensin lahjottu karkilla ja viikkorahan nostolla ja ties mitä muuta luvattu. Leikkaustuloksen nähtyä äiti perui hieman lupauksiaan oli nääs tullu tasattua kukkapenkkikin. Yritin kyllä sanoa että ei oo enää rikkaruohojakaan…..

sussi
En tiedä jos se on hauskin mutta kyllä naurettiin jälkeenpäin: Viime kesänä leikkasin numrmikkoa ja yhtäkkiä, käärme jäi leikkurin alle. Huusin niin että naapurit riensivät pihallemme.

Tapani K.
Minun mieleenpainuvin leikkaus muistoni on kun, vuosia sitten yritin olla fiksuakin fiksumpi ja kehittää mökillä uuden ruohonleikkurin puhdistus tavan. Venevalkaman rantavesi oli sen verran matala että, hetken mietittyäni ja pähkäiltyäni työnsin työnnettävän leikkurimme veteen ja tietenkin käynnissä, olin kyllästynyt aina kaivelemaan konetta tikulla, ja seurauksena oli totaalinen kastuminen ja varsin vihaiset pihanympärijuoksut isän kera….””..kyllä minä sulle puhistukset näytän!!!””. Kaikesta huolimatta kone toimii vieläkin!

tapisukka
Vuosi oli muistaakseni -99 kun itsenäisyyspäivän leikkasin nurmikkoa. Maa ei ollut jäässä eikä lunta ollut satanut ja ruoho oli vihreää

tarhuri
Kuuman kesäpäivän jälkeen, kun ilta on vielä lämmin ja voi ajella ruohoa ilman paitaa. Sen jälkeen nauttimista lämpimästä saunasta ja makkarasta palan painiketta (olutta) unohtamatta.

Tarleena
Mies laittoi talvella päältä ajettavaan leikkuriin puskulevyn ja nosti terät ylös ja puski polun ovelta postilaatikolle.

Tepu
Tyttärelläni oli pieni vihreä keramiikkasammakko, joka oli kadonnut pihalle pari päivää aikaisemmin. Oli kaunis kesäinen ilta kun aloittelin ruohonleikkuuta. Keskellä nurmikkoa nökötti pieni sammakko…meillä on itsevetävä kone, liian myöhäistä…Sammakko murskana! Murut äkkiä taskuun. Yksi pala unohtui! Jalan löysi tytär. ””Äitkä kitta on työnyt mun tammakon!”” Niinpä niin!

Tiina
Ehkei mukavin, mutta mieleenpainuvin muisto on kun lapsena leikkasin nurmikkoa käsin työnnettävällä ruohonleikkurilla. En ikinä unohda kuinka rasittava se vekotin oli.:)

Tiina
Kesätöissä ajelin päältäajettavalla ruohonleikkurilla ja kesken ajon se sammui. Hain työhönopastajan (mies) katsomaan konetta ja hän käynnisti koneen noin vain – ei mitään ongelmia! Kyllä harmitti! Myöhemmin kone teki samanlaisia temppuja, mutta hoksasin, että pienen odottelun jälkeen, se alkoi taas toimia. En siis ollutkaan aivan tumpelo, vaan vika oli sittenkin koneessa.. 🙂

Timppa
Kaupungissa asuessani haikailin kovasti maallemuuttoa, kun näin viereisen kerrostalon kattoterassilla (12. kerros) Wanhan Herran leikkaavan nurmikkoa olkihattu päässä työnnettävällä ruohonleikkurilla

Tintti
Kun minä yritin leikata ruohoa,kone ei suostunut minun käyttöön vaan ainoastaan isännän.

tmas
Omat pojat innokkaana leikkuria lykkäämässä!

tohelo
Leikkasin nurmikon kaatosateessa ja n.kolmen promillen tuiskeessa.Jälki…no jaa,meni uusiksi.

tomba
Ehdottamasti paras muisto on, kun omat pojat leikkasivat nurmikenttää, ja taas innokkaana odottavat leikkaamista!

tuuli
Ihan pikkusena tyttönä leikkasin tuttavaperheen valtavan kokoista nurmikkoa jonka poikki meni sora polku. Autossa koti matkalla valittelin silmääni joka tuntui aralta. Kotona äiti katsoi silmääni jossa oli pieni hiakan muru, käytiin lääkärissä kun silmä oli edelleen arka ja kun lääkäri käänsi luomeni niin kiven muruset vaan ropisivat pois, ja siis niitä oli monta!

Tuulia
Isi leikkasi ruohoa, pikkutyttönä kuljin perässä. Ruohontöhkä tarttui tietysti varpaisiin ja illalla olin itkenyt ihan shokissa kun jaloissa oli ””koilankakkulia””….”

Ulla
Parhaat ruohonleikkausmuistoni ovat lapsuudesta,jolloin oli mukava rypeä vastaleikatussa ruohossa!

valmista tuli
sepä se. meillä mies leikkaa nurmikon

valtra
Ajettavasta leikkurista hajosi vaihteisto ja nurmikko oli pakko saada leikatuksi, joten isäni hinasi leikkuria avotraktorilla. Oli naapureilla katseltavaa!

Vanha talo, vanha piha
Olimme keväällä muuttaneet omakotitaloomme ja sain hankittua ruohon leikkurin vasta toukokuun lopulla. Ruoho oli jo vanhassa pihassa ehtinyt kasvaa melkoisesti. Vaikka kone oli uusi ja leikkaussyvyys säädetty pitkäski, sammui kone (tukehtui ruohoon) useita kertoja leikkauksen aikana. Sen jälkeen olen pyrkinyt pitämään ruohon melko lyhyenä.

Vesimies
Leikkasin ruohoa omalla tontillani, kun vaimo oli tietämättäni vetänyt kasteluletkun ruohikon yli kasvimaalle.Leikkasin letkun rikki ja siitä tuli suihkulähde. Päivä oli kuuma ja vilpoinen suihku vaimon kanssa jäi hauskaksi muistoksi. On siitä saanut kyllä myöhemmin kuulla…

viikatemies
Muutimme paritaloon, jossa on oma pieni piha. Alkukesästä into puutarhanhoitoon oli suuri, mutta kesän kuluessa se hiipui. Kun tulimme kuukauden kesälomareissulta, nurmikko puski paksua heinää. Ruohonleikkuri nosti kädet pystyyn heti. Jouduin ostamamaan viikatteen ja niittämään sillä nurmen, ennen kuin pääsin viimeistelemään leikkurilla. Naapuritkin kävivät siinä kehumassa, että kylläpä teillä nurmikko kasvaa hyvin …

voihan vitsi
Nyt ei yhtäkkiä tule muuta mieleen kuin yksi kuuma kesä, kun kerrankin olin taas hienosti leikannut nurmikon ja mieheni tuli töistä ja katseli hetken jälkeä (ja varmaan vähän leikkuriakin) ja totesi, että meidän emännällä on ollut leikkuuterä väärinpäin. Arvaa naurattiko??!!

Zarzar
kun teininä pääsin kesätöihin,jossa sai ajaa päältäajettavaa rihinleikkuria