Suomelan paneeli 2/2008: kesä ja piha tulokset
Mikä on halutuin pihakeittiömalli? Mitä pihallenne tapahtuu tulevana kesänä? Sinnikästä kunnostustyötä, merkittäviä rakennusprojekteja vai leppoisaa nautiskelua? Entäpä kesämökin käymälätilanne?
Suomelan paneeli tutki tilanteen Suomen omakotitaloissa. Vastaukset löydät tältä sivulta.
Tähän paneeliin saattoi poikkeuksellisesti osallistua myös OmaKoti08-messuilla.
Vastaajien kesken arvottiin Suomen Valugrillin Puupellettigrilli, arvo 1250 euroa.
Voittajaksi valikoitui Anni Harjuniemi Anjalankoskelta.
Ajankohtainen paneeli löytyy aina sivulta www.suomela.fi/paneeli.
Mikä esitellyistä kesäkeittiöistä on henkilökohtainen suosikkinne?
Vastaajat saivat valita viidestä piha-/kesäkeittiömahdollisuudesta mieleisensä. Voittajaksi valikoitui moderni Olotar (3) ja hyvänä kakkosena oli perinteinen Grillikota (5). Moduulirakenteinen kesäkeittiö (4) kärsi äänestyksessä kunnon kuvamateriaalin puutteesta.
Kannala_mökkiKannala-mökkiLaasonen-mökki
valugrilli_mökkiarctichouse_grillikota_b
Kuka huolehtii kesällä loma-aikaan nurmikkonne, kukkien ja vettä tarvitsevien istutusten kastelusta?
Tuttavien ja sukulaisten apu on voimissaan. 36% turvautui heidän apuunsa puutarhan hoidossa. Naapureita sen sijaan ei tohdita häiritä. Vain 11% uskaltautuu pyytämään naapuriapua. Vai noin prosentilla on käytössään kastelulaitteita. Omakotiasujat viihtyvät kesällä myös hyvin kotioloissa. 37 % talouksista ei olla pitkiä yhtäjaksoisia aikoja pois kotoa. Tämä johtunee puutarhan ja muun talonpidon asettamista vaatimuksista ja velvollisuuksista sekä hyvästä viihtymisestä kotona.
Kuka kastelee
Miten teidän saunanne sijaitsee?
Sauna sijaitsee vastanneissa talouksissa pääsääntöisesti päärakennuksen yhteydessä. 3% vastaajista ei ole saunaa lainkaan.
Missä sauna
Jos teillä on kesämökki ja siellä wc/käymälä, millainen se on?
51 prosentilla vastaajatalouksista oli käytössään myös kesämökki. ”Puucee” oli yhä suosituin mökkikäymälätyyppi, mutta biokäymälä oli jo liki 10% mökeistä.
Millainen mökkikäymälä
Aiotteko tulevana kesänä investoida pihaan, puutarhaan, piharakennuksiin, -koneisiin tms.?
Investointeja tehdään varmasti 65% talouksista ja epävarmoja on kysymyshetkellä (maalis-huhtikuu 2008) 28%. Ainoastaan 6% omakotitalouksista ei aikonut investoida pihaan tai puutarhaan lainkaan.
investoiko puutarhaan
Jos investoitte pihaan, mitkä ovat ensisijaiset investointikohteenne?
Kysymykseen sai valita 3 tärkeintä vastausvaihtoehtoa / investointikohdetta. Suosikiksi näytti nousevan puiden ja pensaiden hankinta 64%:lla. Hyvänä kakkosena olivat puutarhakoneet 42% osuudella. Jaetulla kolmannella sijalla olivat nurmikkoalueet ja terassit ja pergolat (35%/34%).
Huom. Grafiikan värikoodien selitykset etenevät riveittäin vasemmalta oikealle.
mihin puutarhassa investoi
Mikä on piha- / puutarhainvestointinne keskimääräinen arvo kesälle 2008?
48% sellaisista kyselyyn vastanneista talouksista, jotka jo tiesivät investoivansa pihaan ja puutarhaan, pysytteli rahankäytössään alle 1000 euron tasolla. 1000-5000 € euroa investoi 37% talouksista. 8% aikoi laittaa tuulemaan oikein kunnolla investointitason ollessa yli 5000 €.
paljonko investoi puutarhaan
Suomelan Omakotipaneeli on kyselytutkimus, joka lähetetään noin kerran kuukaudessa Suomelan paneeliin ilmoittauneille panelisteille. Kyselyyn vastataan Suomelan verkkopalvelussa. Panelisteja on tällä hetkellä noin 10.000.
Tähän kyselyyn vastasi 5223 panelistia.
Esitysgrafiikassa joidenkin vastausten yhteenlaskettu %-summa voi jäädä yhdellä %-yksiköllä täydestä sadasta. Tämä johtuu esitysgrafiikan desimaalipyöristyksestä.