Teimme mökille kukkapenkin
Voitimme kerran puutarhamessuilla upean kukkasipulilajitelman. Kesäisin asumme melko vähän kotona, joten päätimme isuttaa sipulit mökille.

Luimme ohjeet tarkasti ja perustimme kukkapenkin aurinkoiseen paikkaan mökille rappusten viereen. Hankimme kaiken mahdollisen ja pyysimme lapsenlapsiamme syksyllä istuttamaan kaikki kukkasipulit, joita oli ainakin sata kappaletta.

Jäimme odottamaan. Talvi tuntui pitkältä. Puhuimme useasti ennennäkemättömästä kukkien tulvasta sitten keväällä. Menimme sitten keväällä mökille seuraamaan havainnollisesti, miten sipulit alkavat versoa maasta ja muodostaa kukkia. Kun noin puoleen sipuleista oli ilmestynyt vihreät versot lähdimme vierailulle yhdeksi yöksi. Kerroimme ylpeydellä siellä kyläpaikassakin juuri puhkeavasta kukkamerestä.

Palasimme takaisin mökille odottamaan puhkeavaa kukkamerta. Hämmästykseksemme jokaikinen sipuli oli kaivettu ylös sen yhden yön aikana, jonka olimme poissa. Kukkasipulit katosivat ihmeellisesti. Asialla ovat olleet eläimet. Mitä ja millainen lauma? Sipuleista ei ole missään näkynyt jälkeäkään sen koommin. Muut kasvit ovat saaneet kasvaa aina rauhassa.