Spruzit on saksalaisen Neudorff-yhtiön tuote, jonka tehokkuus perustuu siihen, että kehittyneiden kirvojen lisäksi se tappaa myös niiden toukat ja munat. Lisäksi se tepsii myös aikaisemmin ongelmana pidettyihin villakilpikirvoihin. Valmisteen vaikuttavat aineet ovat luonnon pyretriini ja rapsiöljy. Evira on hyväksynyt Spruzitin myös luonnonmukaiseen viljelyyn.

Spruzit-liuos soveltuu sekä sisällä oleville viherkasveille että pihapiirin ruusuille ja niin kotipuutarhurin kuin ammattiviljelijänkin käyttöön.

Spruzit-liuos torjuu kirvat ja tappaa niiden munat tehokkaasti, mutta ei ole vahingoksi mehiläisille, kasveille tai muulle ympäristölle. Aine on täysin luonnonmukainen ja vaikutusalueeltaan laaja, ja sillä on lyhyt varoaika. Se on tarkoitettu torjumaan vahingollisia imeviä hyönteisiä, kuten esimerkiksi kirvoja, ripsiäisiä, ansarijauhiaisia, kehrääjäpunkkeja, kilpikirvoja, villakilpikirvoja, kovakuoriaisia, toukkia, luteita sekä kovakuoriaisten ja lehtipistiäisten toukkia, koristekasveista, vihanneksista ja hedelmistä.

Spruzitin hinta on noin 15 euroa ja sitä myydään alan vähittäismyymälöissä kautta maan.

Ohjeita luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon löytyy Esbaun Bio-Aapisesta osoitteesta www.esbau.fi.

Lisätietoja: Esbau Bio-Garden, www.esbau.fi.