Oman talon parkkialueen vieressä vanha tammi uhkana.
Tuossa pääsiäisen pyhinä kaadoimme jo pitkään harkittuamme, tuosta pihasta tammen joka uhkaavalla olemuksellaan kohosi parkkialueen ja autojemme uhkaksi. Siinä jokunen tovi meni kunnes päätimme ruveta töihin.

Tarkoituksemme oli kiivetä tolppakengillä ko. puuhun ja karsia sekä katkoa se pätkissä ylhäältä alaspäin, koska puu oli sen verran lähellä linjoja sekä taloamme. Mutta heti alussa kohtasimme ongelmia, tolppakengät oli tarkoitettu huomattavasti pienempään runkoon kuin tuossa vanhassa tammessa. Työasennotkaan eivät olleet puussa ollessani kaikkein parhaimmat.

Siitä sitten suunnitelma B:hen.

Kuormaliinoja varastosta ja kiinnittämään tammen puolinvälin yläpuolelta sekä hiukka kauempana olevaan koivuun ja liinat tiukalle.

Siinä hiukan tuumailtuamme, nykäisin Homeliteni käyntiin ja kolmiota sahaamaan sille puolelle johon vedätimme liinoilla.

Kolmion sain tehtyä, mutta puu ei ollutkaan ihan niin laho kuin luulimme. Jatkoin sahani huudattamista ja lopulta puu alkoi kaatua, muttei sinne minne aikomuksemme oli. Liinat eivät kestäneetkään vedätystä ja katkesivat.

Puu on kaatunutMutta onneksemme sen verran saimme liinoilla (ehkä), kolmion sahaamisella (ehkä) ohjattua puun kaatumista ettei sentään talon päälle kaatunut. Lähti uhkaavasti autojamme päin, mutta onneksi olimme tajunneet siirtää sen verran kauas ettei puu ylettänyt niihin (n. 3 metriä taisi jäädä väliin).

Mutta pääasia on että tammi ei enää uhkaa taloamme, johtoja eikä parkkialuettamme.