MAINOS

Viherpeukalon muistilista – kevät

Piha

Viherpeukaloiden sormia jo syyhyttää, kun vuosi alkaa taas kallistua kevään puolelle. Mitä pitikään muistaa sisällä ja puutarhassa?

Jaa sosiaalisessa mediassa

– Huolla huonekasvit. Suihkuta niitä kevyesti lämpimällä vedellä ja anna juuripaakun imeä kosteutta ennen mullan lisäystä, vaihtoa tai siirtoa suurempaan ruukkuun. Aloita lannoitus ja etsi mahdolliset tuholaiset lehtien alapinnoilta. Käytä tarvittaessa sopivia torjunta-aineita pakkauksen ohjeiden mukaan.

– Pane aurinkoiselle ikkunalle ruukkuihin kasvamaan vaikka yrttien taimia ja vihanneskrassia.

– Tutki puutarhasi puut ja pensaat, sillä ne saattavat tarvita hoitoleikkausta, jos lumi on taittanut oksia tai jänikset ovat käyneet aterialla. Maaliskuu on hyvä aika useimpien kasvien leikkaukseen.

– Jos omenapuiden ja herukkapensaiden sato oli edellisenä syksynä huono, se saattaa johtua maaperän kalkin puutteesta. Kalkkia voi tarvittaessa levittää jo lumen päälle. Noudata pussin kylkeen painettuja ohjeita.

– Kun märkä nurmikko paljastuu lumen alta, älä kävele sen päällä, jotta maa ei painuisi ja ruoho kärsisi. Kun nurmikko sitten kuivuu, haravoi pinta puhtaaksi, niin vesi pääsee imeytymään paremmin ja ilma kiertää. Silloin maa alkaa vihertää nopeammin.

– Suojaa ikivihreät kasvit kevään tuulilta ja kuivattavalta auringonpaisteelta siihen saakka, kun maa sulaa. Voit myös sulattaa routaa juuristosta kastelemalla maata.

– Tarkista ja huolla kaikki pihakalusteet valmiiksi kesää varten. Tarkista myös pihalaattojen ja muiden rakenteiden kunto ja tee tarvittaessa korjauksia.

Kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kasvi kevät Nurmikko oja pensaat piha pihakalusteet puutarha