MAINOS

Avoimet puutarhat jälleen ensi vuonna. Vieraile puutarhoissa eri puolilla Suomea.

Piha

Kuluneen kesän loppupuolella järjestettiin valtakunnallinen teemapäivä Avoimet puutarhat. Päivän aikana oli mahdollista vierailla lähes 300 puutarhakohteessa eri puolilla Suomea. Kävijöitä olikin runsaasti liikkeellä, yhteensä noin 40 000.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Teemapäivän järjestäjien keräämän palautteen mukaan keskimääräinen kävijämäärä oli 150 henkilöä puutarhaa kohti. Vaihtelu oli kuitenkin suuri, muutamasta henkilöstä jopa 1700 henkilöön. Keskimäärin eniten vierailijoita keräsivät puutarhakohteet Varsinais-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Kouluarvosanoin arvioituna puutarhaansa avoinna pitäneet antoivat oman osallistumisensa onnistumiselle ja yleisesti tapahtumalle peräti yhdeksän. Kerätty palaute on antanut paljon vinkkejä tapahtuman sekä myös verkkopalvelun kehittämiselle. Avoimet puutarhat -päivä oli siis menestys. Teemapäivän järjestämisestä on tullut runsaasti kiitoksia ja uutta teemapäivää on erittäin myönteisten kokemusten takia toivottu.

Ensi vuoden vastaavaksi teemapäiväksi on valittu sunnuntai 4.8.2013. Vuonna 2014 Avoimet puutarhat –päivä järjestetään kesäkuussa.

Lähde: Puutarhaliitto ry

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

puutarhaliitto