MAINOS

Suomen hurmaavin puutarha -kisan voittaja löytyi Turusta

Piha

Merja Mattilan puutarha on Suomen hurmaavin. Tämä saatiin selville, kun Pohjoismaiden hurmaavimmat puutarhat -kilpailu ratkesi tällä viikolla. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Turkulainen Merja Mattila voitti kuvilla erittäin kukoistavista amppeleistaan ja kukkapenkeistään. Hän selittää menestyksensä sillä, että on tärkeää valita kasveja, jotka kukkivat eri aikaan – siten puutarhassa riittää aina kukkaloistoa.

”Puutarhassa pitää aina olla jotakin kaunista katseltavaa. Tänä vuonna olen noudattanut väriteemaa, jossa kaikki värit ovat sävy sävyyn. Se luo puutarhaan rauhallisuutta ja harmoniaa. Lisäksi olen tarkka kukkien kastelun ja lannoituksen suhteen”, kertoo Merja Mattila, Suomen hurmaavimman puutarhan omistaja.

Puutarha-alan myymäläketju Plantagen käynnisti toukokuussa Pohjoismaiden suurimman puutarhakilpailun – Pohjoismaiden hurmaavimmat puutarhat. Kilpailussa annettiin kaikille Pohjoismaiden asukkaille mahdollisuus esitellä puutarhaansa ja inspiroida toisia. Kilpailuun osallistui yhteensä yli 600 puutarhaa.

”Me Plantagenin puutarharit kohtaamme asiakkaita joka päivä ja annamme vinkkejä istutuksesta, kasvatuksesta ja eri kasvien yhdistämisestä. Mietimme usein miten asiakkaat onnistuvat puutarhaprojekteissaan. Nyt olemme saaneet vastauksen siihen kysymykseen ja tulokset näyttävät todella hienoilta”, kertoo Terttu Pajumäki, Plantagenin puutarhuri.


Merja Mattilan mielestä on tärkeää valita kasveja, jotka kukkivat eri aikaan.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

amppeli pohjoismaiden hurmaavimmat puutarhat -kilpailu vuoden puutarha