Viikko 26 – kivipihaa katsottiin pihanäyttelyssä

Epätoivo kuvastaa tämän viikon alun tunnelmia. Viime viikolla ei tapahtunut mitään… Tälläkään viikolla ei tule tapahtumaan mitään… Eli nyt mm. suunnitelmien kanssa on tekemistä…

Valaisusuunnitelma on vielä vaiheessa, sillan ja portaan laskelmat vaiheessa, terassien rakennekuvat eivät taida olla ajan tasalla, sähkösuunnittelija ilmoitti, että suunnitelmien jalostaminen maksaa xx€/h + alv vaikka tästä oli mielestämme eri puhetta… Tässä tulee vaan niin voimaton olo, kun itse ei voi vauhdittaa suunnittelijoiden töitä ja kun itse ei osaa niitä *piip* suunnitelmia tehdä. Jossain vaiheessa vaan positiivinen asenne joutuu niin koville, eikä jaksa enää välittää, ehkä tämä tästä joskus vuonna 2200 helpottaa.

Ja kaiken kukkuraksi loma on alkamassa, pahin tilanne on, että lomat alkaa ja raksalla ei mitään mitä tehdä! No mitään on väärä sana eli hommaahan siellä on mutta jos ideana olisi porukalla tehdä hommia niin sisällä kuin ulkona niin se näyttää taas pahalta mutta eiköhän siihen mennessä hommat ala selkiytymään. Autokatosta pääsee aina tekemään, sen voi tehdä ”nopeastikin” rappausta odottavaan tilanteeseen.

Tällä viikolla pitäisi tulla ainakin ikkunapenkkien uretaanikipsilevyt… Voidaan ainakin ikkuna-aukot sisäpuolelta tehdä lähellä lopullista pintaa.

Keskiviikkona muistimme viimein käydä lähes raksamme naapurissa olevalla kivetys näyttelypihalla näyttelypihalla, valinnan varaa näyttäisi siis löytyvän. Vielä kun saisi ”päätettyä” tulisiko pihaan ennemmin kivetys vai asfaltti? Kivetystä tulee varmasti muihin ”kulkuväyliin” mutta autopiha (n.150m2) on se mikä aiheuttaa valinnan vaikeutta, lähinnä siis hintavertailua.

Lisäksi odotellaan ulkopuolisen eristeen toimittajalta viestiä Heidän tuotteestaan. Ainakin sen paksuus on kuulemma hyvin ”joustava” eli oliko se nyt 20cm paksummillaan ja siitä alaspäin, joten suunnitelmamme julkisivun osalta ovat mahdollisia, pitäisi vaan lyödä lukkoon miten hyödynnämme eristettä. Tähänkin 3D-mallinnus voisi tuoda lisää … Mutta ennen kuin päästään lisäeristämistä tekemään, tarvitsevat terassit olla joko tehty tai ainakin selvää miten kiinnittyy seinään. Toisaalta terassien kohtiin ei varmaan eristettä juurikaan tule, ettei terassien koko pienene. Lisäksi tietysti aurinkokeräimien kiinnitykset tulisivat olla ennen lisäeristamistä myös selvät… joten ilmeisesti ei ihan heti päästä senkään parissa työskentelemään…

Jos jotain positiivista haetaan tähän epätoivoon – jos raksalla ei ole hommia loma-aikana, suuntaamme jonnekin kesäreissulle.

Viikonlopuksi Hanna lähti mökille ja Tero kaverinsa polttareihin… Lomaa odotellessa.


Puutarhasuunnitelma Piha ja puutarha – näyttelypihan kartta.

Viikko 25 – vesihanat valittiin alkuviikosta

Juhannusviikko oli varsin tehoton raksalla. Alkuviikosta käytiin lopullisesti valitsemassa hanat. Yllättävän monta niitä tulee kahdelle ihmiselle…

Blogissa viikolla 22 mainittu Nokian smarthome ”uutinen” taitaa osoittautua vielä (vähän) raakileeksi. Tosin on väärin kai puhua Nokian smarthomesta enää kun Nokia luopuu älytalobisneksestään… Mutta se kuulosti niin hyvältä idealta, että korvat pidetään auki siihen suuntaan, josko sieltä vielä kuuluisi lähiaikoina jotain uutta. Ei voi enää kauaa mennä siihen, että esim. kännykkä hoitaa niin kaukosäätimen kuin tunnistuksenkin hommat. Tämä selvittely ei jää tähän .

Loppuviikko tosiaan vietettiin Jussia… Lomaa odotellessa.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.