MAINOS

Syksyn kutsumattomat rikkakasvit – Sinikan Vihervinkit syyskuu

Piha

Syksyn edetessä rikkakasvien kitkemistä ja haraamista kannattaa ehdottomasti jatkaa, vaikka kotipuutarhurin ote helposti lipsuukin. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Syksyn edetessä kotipuutarhurin ote rikkakasveista helposti lipsuu. Vaikka tuntuisi turhalta, kitkemistä ja haraamista kannattaa jatkaa. Pitkän syksyn aikana kutsumattomat tulokkaat ehtivät muuten tallettaa multakerroksen siemenpankkiin sievoisen potin tulevien vuosien kasvua takaamaan.

Rikkakasveissa on eroja. Tummanpunalehtinen, keltakukkainen tarhakäenkaali eli punasarvikäenkaali on herttainen häirikkö, josta kasvivärjärit saavat harvinaista sinivihreää villalankoihinsa. Tämä ketunleivän pikkuserkku talttuu helposti nyhtämällä.

Palokeuhkosammal (kuvassa) on toista maata. Se on lehtevä, tummanvihreä ja sateenvarjomaisia pesäkekannattimia muodostava sammal, joka leviää taimistoilta astiataimien myötä, viihtyy ravinteikkaassa puutarhamaassa eikä luovuta helpolla. Tähän hyväkkääseen tehoaa parhaiten maan huolellinen kuorinta, hiekkakate ja hapattaminen luonnonturpeella.

Sinikan Vihervinkit syyskuu – lue myös nämä

Punahattu odottaa kevättä ja jakamista >
Puutarhassa syys – lokakuu – tee ainakin tämä >
Idea – näin siirrät ruukkubasilikan kasvamaan sisälle >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

palokeuhkosammal rikkakasvit tarhakäenkaali