MAINOS

Tee nämä työt puutarhassa maalis–huhtikuussa

Piha

Sinikka opastaa muun muassa leikkaamaan vadelmat ja herukkapensaat kunhan lumi on hävinnyt pensaiden tyveltä. Lue kaikki Vihervinkit! 

Jaa sosiaalisessa mediassa

1. Leikkaa vadelmat ja herukkapensaat

Leikkaa vadelmat ja herukkapensaat, kunhan lumi on hävinnyt niiden tyveltä. Jos mustaherukassa on äkämäpunkkia, hävitä oksat mieluiten polttamalla.

2. Kylvä yrtit

Kylvä huhtikuun ensimmäisellä viikolla yrtit, kuten laventeli, mäkimeirami, mintut, rosmariini ja timjami hajakylvönä ruukkuihin. Kouli ne toukokuun alussa. Huhtikuun toisella viikolla ovat vuorossa basilika, liperi, iisoppi, ryytisalvia ja sitruunamelissa hajakylvönä ja kouli vapun jälkeen. Huhtikuun kolmannella viikolla voit kylvää kaalien siemenet kaksin kappalein pieniin taimiruukkuihin.

3. Hoida sipulikukkia

Ensimmäisenä keväänään sipulikukat kukkivat yleensä komeasti sipulin runsaiden ravintovarojen voimin. Monet lajit taantuvat kuitenkin muutamassa vuodessa. Lyhytikäisyys voi kuulua asiaan, mutta se voi johtua myös hoidon puutteesta. Kastele ja lannoita istutuksia keväällä, niin kukinta paranee. Anna kasvuston tuleentua ja pikkusipulikukkien siementää rauhassa. Narsissit ovat erityisen sitkeitä ja voivat kukkia runsaasti vuosikymmenien ajan, mutta aina parempi, jos jaat sipulimättäät silloin tällöin.

5. Muista varhaiskevätruiskutus

Varhaiskevätruiskutus tekee hyvää hedelmäpuille ja marjapensaille. Käsittele kasvit kauttaaltaan huhtikuun lopulla, ennen silmujen avautumista ja tyynellä, leudolla säällä.

Tämä myrkytön käsittely tukahduttaa kirvojen, kemppien ja punkkien talvehtimisasteet. Se ei estä pihlajanmarjakoin iskuja, mutta keventää merkittävästi puiden tuholaistaakkaa heti keväästä lähtien.

Tuotteita: Sun 7 E, Neko Kevätruiskute, Ei Ötököitä Kevätruiskute ja Cooper Kevätruiskute r.

 

Lue kaikki maaliskuun vihervinkit

Menovinkkejä puutarhaväelle kevään kynnyksellä >

Mitä istuttaisin kasvihuoneeseen >

Herttainen ja helppo torpankukka >

Pistokkaat – hyvä kasvullinen lisäyskeino >

Idea – pääsiäiskylvöt >

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

sipulikukat varhaiskevätruiskutus yrtit