Haalistunut terassi uudistui – pesu ja suojaava kuultoöljy

Piha

Haalistunut terassi pestiin ja öljyttiin. Nyt kelpaa nauttia kesästä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Noin kymmenen vuotta vanhan omakotitalon kestopuinen terassi oli haalistunut ja kulunut. Lisäksi osa terassista on katoksen alla ja osa taivasalla, minkä takia terassin osat olivat kuluneet erivärisiksi. Taivasalla ollut terassin osa oli hyvinkin vaalea, kun taas katoksen alta vähemmän kulunut. Oli selvää, ettei pelkkä pesu ja öljyäminen riittänyt palauttamaan yhtenäistä väriä. Järkevimmäksi vaihtoehdoksi osoittautui värillinen suojaava kuultoöljy. Värivaihtoehtoina olivat ruskea ja harmaa, johon päädyttiin, sillä se sopi parhaiten talon julkisivun vihreään väriin ja valkoisiin vuorilautoihin.

Onneksi heti kesän alkuun osui kunnon poutajakso, jolloin projekti oli hyvä aloittaa. Aluksi terassi pestiin ja sen annettiin kuivua. Seuraavaksi levitettiin Osmo Colorin suojaava kuultoöljy, joka oli heti sekoittamisen jälkeen valmista käytettäväksi. Sillä terassi käsiteltiin kahteen kertaan. Käsittelyjen välillä öljyn pitää malttaa antaa imeytyä ja kuivua rauhassa. Lopuksi päälle levitettiin Osmo Colorin Anti-slip öljy, joka suojaa väriä ja tekee puusta mielyttävän tuntuisen. Lopputulos oli kuin uusi ja ennen kaikkea yhtenäisen näköinen.

Näin tehtiin

  1. Terassi pestiin puhtaaksi painepesurin terassipesurilla.
  2. Annettiin kuivua viikko.
  3. Suojaava kuulto öljy (väri 905 Patina) levitettiin Osmo Colorin terassisiveltimellä ja ahtaisiin paikkoihin luonnonharjassiveltimellä. Annettiin kuivua ja käsittely toistettiin.
  4. Lopuksi päälle siveltiin väritön Osmo Colorin Anti slip öljy.
  5. Terassi oli käyttövalmis puolen vuorokauden kuluttua viimeisestä käsittelystä.

Terassi oli haalistunut ja kulunut ennen käsittelyä. Ennen käsittelyä terassi pestiin huolellisesti.

Myös portaat sekä välit pestiin ja käsiteltiin huolellisesti.

Terassin käsittelyn jälkeen talon ilme näytti uudistuneelta ja huolletulta!

Mitä maksoi

Osmo Colorin suojaava kuultoöljy 2,5 L noin 110 euroa, Anti-slip terassiöljy 2,5 L 100 euroa. Litra kuultoöljyä riittää noin 25 m² ja litra terassiöljyä noin 26 m² alaan.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

terassi terassit ulkoterassi


Kysy asiantuntijalta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: