Oman pihan terveydeksi
-kirjaan on koottu laajalti tietoa pihan ja puutarhan kasvitaudeista ja tuholaisista, pihan hyötyeliöistä ja luonnonmukaisesta torjunnasta. Upean kuvituksen ansiosta kirja viihdyttää selailijoitakin.

Kaikissa puutarhoissa on runsain määrin erilaisia tuholaisia ja kasvitauteja, mutta myös kasvien kannalta hyödyllisiä olioita. Tutustuminen kituliaan kasvun aiheuttajiin ja lehdillä mönkiviin otuksiin auttaa selvittämään, mikä kasvia vaivaa. Ilman otuksen tai taudin kunnollista tunnistamista tehdyt torjuntatoimenpiteet voivat koitua tuhoksi sellaiselle, joka onkin puutarhurin kannalta hyödyllinen.

Teoksen avulla puutarhan kasvien hyvinvoinnin seuranta ja oireiden selvittäminen on helppoa. Kuvat ja selkeät taulukot auttavat oireiden ja otusten määrittämisessä. Kun on varmistettu, mikä kasvia vaivaa, voi toimia niin, että luonnon monimuotoisuus säilyy.

Biologit Leena ja Heikki Luoto ovat tehneet mittavan tutkimustyön tietojen keräämisessä. Leena Luoto on kasvitieteilijä, joka on työskennellyt puutarha-alalla pitkään. Heikki Luoto on eläintieteilijä, joka on tunnustettu luontokuvaaja.

Leena ja Heikki Luoto ovat koonneet tietoja vioituksista ja torjuntakeinoista, jota ei ole aiemmin julkaistu.  Kotipuutarhuri saa tietoa, miksi ritarinkannuksen nuput kuihtuvat ja orvokit lakastuvat kastelusta huolimatta. Kirjassa annetaan vastaus myös siihen, miksi saippualiuos tehoaa heikosti kirvoihin.

Kun kasvit voivat hyvin, jää aikaa pihan ja puutarhan monipuolisuudesta ja kauneudesta nauttimiseen!

Oman pihan terveydeksi
© Leena ja Heikki Luoto
300 sivua, 315 kuvaa
Kovakantinen, sidottu
ISBN 978-952-67204-3-2
Kustantaja: Tietoverkosto Eksakti, Helsinki.
Kirja on tilattavissa hintaan 29,90 € + postikulut osoitteessa:
http://www.omapiha.info/tilaa/kirja_terveydeksi/.