Vettä läpäisemättömän pohjarenkaan alle tehtyyn kaivantoon levitettiin ensin reilu kerros hiekkaa, routarajaan asti. Näin rengas saatiin pysymään vaakatasossa ympäri vuoden.

Renkaan halkaisija on 120 senttiä. Pohjarengas upotettiin osittain maahan, jolloin siitä jäi puoli metriä maan pinnan yläpuolelle. Kaivonrenkaan yläreuna kaunistettiin keittiöremontista tähteeksi jääneillä, sopivan mittaisiksi leikatuilla kaakelinpaloilla. Ne kiinnitettiin yläreunaan sementillä. Kaivon pohjan voi halutessaan kaakeloida myös samalla periaatteella.

Suihkulähteen ympärille asennettiin säteittäiskuviolla pihakivikate. Kiveyksen pinta saatiin elävännäköiseksi erisävyisten kivien ja kuvioinnin sekä hieman aaltoilevan kiveyspinnan avulla. Nyt sadevesikin valuu paremmin pois kiviltä kuin tasaiselta pinnalta. Pihakiveyksen jatkeena on luonnonkiveä, koska vanhan arvotalon pihassa sitä on käytetty paljon muutenkin.

Suihkulähde maalattiin sisältä ja päältä siniseksi sään kestävällä, betonipintaan sopivalla maalilla. Suihkulähteen keskelle asennettiin vesipumppu. Suihkukaivossa kiertää nyt koko ajan sama vesi. Kaivo tyhjennetään talveksi ja puhdistetaan samalla perusteellisesti.