Puu on elävä materiaali ja vaatii sen mukaista hoitoa.
SpaDealers-kylpytynnyri
Kylpytynnyri ei ole suomalainen keksintö, vaikka se hyvin sellaiseksi sopisi. Kuka muu istuisi talvipakkasella puusaavissa? Kuitenkin ainakin kanadalaiset, japanilaiset ja ruotsalaiset ovat jo ennen suomalaisia löytäneet itsensä tynnyristä kylpemästä. Kuva SpaDealers.

Kylpytynnyrille pitää rakentaa tukeva, vaakasuora ja kuiva perusta, jotta raskas saavi pysyy täytenä ruodussa eikä tyhjänäkään mätäne maan tai kasvillisuuden kosteudesta. Säilytyksen aikana kansi ei saa olla liian tiivis, jotta ilma kiertää myös saavin sisällä.

Puinen tynnyri kuivuu ja ravistuu ollessaan pitkään käyttämättömänä, jolloin se myös vuotaa. Silloin tynnyriä kostutetaan ja turvotetaan, kunnes pohja on jälleen tiivis ja täyttö voi alkaa. Puutynnyrin vanteissa on säätömahdollisuus kiristystä ja löysäämistä varten. Talvisin on huolehdittava siitä, ettei vesi pääse jäätymään tynnyriin, sillä laajentuessaan se voi rikkoa tynnyrin. Puinen tynnyri käsitellään vuosittain ulkopinnoiltaan puulajista ja -tyypistä riippuen esimerkiksi öljyllä, tervalla tai vaikkapa punamultamaalilla.
Markkinoilla on myös lämpökäsitellystä puusta valmistettuja kylpytynnyreitä. Materiaalina lämpökäsitelty puu on vielä varsin tuore, mutta kokemukset siitä ovat olleet hyviä. Lämpökäsitellyn puun keskeisiä ominaisuuksia ovat läpeensä tummahko väri, selvästi pienempi eläminen kosteuden vaikutuksesta käsittelemättömään puuhun verrattuna sekä parantuneet lahonkesto-ominaisuudet.