Pihan näköesteet

Piha

Vinyyliaitaa vai bambua, ilmavaa vai peittävää? Pensasaitaa vai sittenkin kukkivia köynnöskasveja? Erilaisilla näköesteillä voi rajata oman yksityisalueen ja suojautua vierailta katseilta. Valitsimme muutamia vaihtoehtoja.

Köynnöskasvit näköesteenä

Yksivuotiset:

  • Ruusupapu: Viihtyy auringossa mutta vaatii runsaan kastelun. Kirkkaan punainen kukinta heinäsyyskuussa. Kasvaa 1,5-2 metriseksi.
  • Tuoksuherne: Viihtyy parhaiten auringossa. Kukkii koko kesän. Valkoiset, lilat, sinertävät tai ruusunpunaiset kukat. Kasvaa noin 1-2 metriseksi.
  • Keijunmekko: Viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Kukkii kesä-syyskuussa. Mekkomaiset kukat. Kasvaa noin 1,5-3 metriseksi.
  • Kelloköynnös: Viihtyyy auringossa ja puolivarjossa, suojaisassa paikassa. Siniliilan värinen kukinta heinä-syyskuussa. Kasvaa noin 2-3 metriseksi.
  • Mustasilmäsusanna: Viihtyy auringossa ja on suosittu myös amppeleissa. Kukkii heinä-syyskuussa. Kauniit, keltamustat kukat. Kasvaa noin 1,5-2 metriseksi.

Monivuotiset:

  • Imukärhivilliviini: Viihtyy sekä auringossa että varjossa. Kasvupaikka ravinteikas, kalkittu ja kosteahko. Punaisen syysväritys. Korkeus: 3-10 metriä.
  • Köynnöshortensia: Viihtyy puolivarjossa, happamassa, humuspitoisessa ja kosteassa maassa. Kukkii heinä-syyskuussa edellisvuoden versoista. Korkeus: 3-8 metriä.
  • Kultahumala: Menestyy parhaiten valossa ja auringossa mutta kasvaa myös varjoisissakin paikoissa. Viihtyy kosteassa, ravinteikkaassa, multavassa ja humuspitoisessa maassa. Korkeus: 5-6 metriä.
  • Piippuköynnös: Viihtyy täydessä varjossa tai puolivarjossa. Kasvupaikka kosteassa, kalkitussa ja ravinteikkaassa maassa. Korkeus: 4-6 metriä.
  • Jalokärhöt: Viihtyvät sekä puolivarjossa että auringossa, voimakkaassa mullassa ja lämpimässä paikassa. Kukkivat heinä-lokakuussa. Korkeus: 2-4,5 metriä.

 

Katso esimerkkejä markkinoilla olevista näköesteistä seuraavalla sivulla.

 

Funkis-aitaelementtiTyylikäs aitaelementti. Painekyllästetystä puusta valmistetun Funkis-aitaelementin koko 160 x 120 cm. Hinta 99 euroa / kpl (tolpat, tolpanjalat ja tolpanhatut eivät sisälly hintaan), Puukeskus, www.puukeskus.fi.

Sideline–sivuseinäLiikuteltava sivuseinä. Akryyli- tai Soltis-screenkankainen Sideline–sivuseinä on helppo ja nopea asentaa. Seinän alareunan rulla helpottaa käyttöä. Rungon vakioväri valkoinen, mutta profiilit on myös maalattavissa. Maksimikoko 400 x 250 cm. Koossa 200 x 400 cm hinta 1 004 euroa, (ei sisällä asennusta). Myynti Apollokaihdin, www.apollokaihdin.fi.

Melunsuoja-aitaMelua estävä aita. Melunsuoja-aidassa on vedenkestävää kivivillaa, joka vaimentaa melua noin 25 desibeliä. Aidan koko 180 x 221 cm. Värivaihtoehtoina teräksenharmaa, tumma beige ja valkoinen. Tolpat ainoastaan valkoisina. Hinta 350 euroa. Hintaan sisältyy tolppa ja tolpanhattu. Glan Oy, www.glan.fi.

Polyrottinkisäleikkö

Trendikäs polyrottinkisäleikkö. Korkealaatuisen ja kestävän polyrottinkisäleikön koko 117 x 140 cm tai 117 x 170 cm. Hinta alkaen noin 55 euroa, Haderup Traeeksport. www.haderup.fi.

Solid Privacy -vinyyliaitaKestävä vinyyliaita Vinyyliaita sopii mainiosti Suomen säihin. Solid Privacy -vinyyliaidan mitat 182,9 x 182,9 cm. Tolpan koko 127 x 127 mm ja pystyprofiilin koko 19 x 286 mm. Saatavilla valkoisen lisäksi hiekan värisenä. Tolpan ja elementin hinta noin 218 euroa. Vinyylitalo, www.vinyylitalo.fi.

 

PuuaitaLaadukas puuaita. Kotimaisesta hienosahatusta tai viistetystä kuusilaudasta valmistettuja puuaidan elementtejä saa 80-200 cm korkuisina ja 200 cm leveinä. Väri asiakkaan toiveen mukaan. 2 vuoden takuu. Hinta 55 – 85 euroa/jm riippuen aidan korkeudesta. Hintaan sisältyy koko asennusvalmis paketti. Kruunuaita Oy, www.kruunuaita.fi.

VertiTex -markiisiModerni markiisi. Pystysuoran VertiTex -markiisin Soltis®- kankaan ansiosta sisältä näkee ulos, mutta ulkoa ei sisälle. Moottorikäyttöinen markiisi toimii WeiTronic-kaukosäätimellä, jonka avulla voi ohjata markiisia, valaistusta ja lämmitystä. Hinta kaukosäädöllä alkaen 1 050 euroa. Turun Markiisi ja Peite, www.markiisijapeite.com.

BambuaitaEkologinen bambuseinä. Nopeasti uusiutuvaa ja kestävää bambua myydään valmiina aitaelementteinä, tankoina ja metritavarana. Bambuaitaelementin koko 150 x 200 cm, bambujen halkaisija noin 2 cm. Hinta 35 euroa + rahtikulut. Kone-Glans, www.glanspower.fi.

Köynnössäleikkö

Monikäyttöinen köynnössäleikkö Puusäleiköissä värivaihtoehtoina valkoinen, keltainen ja vihreä. Mitat 90×200 cm. Hinta noin 4,65 euroa, Tarha-Tuote Oy.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

aita alue aste bambu humala ilma imu kasvaa kasvi kasvu kivi lila musta oja pensas pensasaita piha punainen ruusu vaihto valo vuode