Tästä ei kesä parane. Autotallin katolle asennettu aurinkopaneeli pitää altaan veden 25-asteisena säiden salliessa syksyyn asti.

Olofssonin perhe kaavaili tontille uima-allasta jo omakotitalon valmistuttua vuonna 1992. Allas hankittiin kuitenkin vasta vuonna 2001, kun perheen lapset olivat ehtineet vähän kasvaa ja piha oli saatu muuten kuntoon.

Allas sijoitettiin puutarhan laidalle, jossa ei aiemmin juuri oleskeltu. Nyt se on puutarhan suosikkipaikka.

– Uima-allas sijoitetaan usein näkyvälle paikalle. Allas ei kuitenkaan ole aina mikään silmänilo, sillä se on peitettynä suurimman osan vuodesta, perheen isä sanoo.

Aurinkopaneeli lämmittää veden. Valinnanvaraa oli paljon, mutta perhe tuli siihen lopputulokseen, että tontille sopii parhaiten suorakulmainen allas.

Mieleinen allas löytyi Miami Poolin valikoimista. Mitoiksi valittiin 1,5 metriä syvä, 6 x 4 metrin uima-allas, sillä perhe halusi altaan, johon voi hypätä ja sukeltaa joka puolelta.

Allas toimitettiin pakettina, ja perhe asensi sen itse. Kustannuksissa säästettiin huomattavasti, kun apuvoimia hankittiin ainoastaan kaivutöihin ja maa-ainesten pois kuljettamiseen. Hinta altaalle ympäristöineen tuli yhteensä noin 20 000 euroa.

Veden lämmityksestä huolehtii autotallin katolla oleva aurinkopaneeli. Se on käytännöllinen ja halpa tapa lämmittää vettä. Vesi on helppo pitää 25-asteisena toukokuusta syyskuuhun, jos on hyvä sää.

Syksyllä allas pääsee talvilepoon perusteellisen siivouksen jälkeen. Puhdistin kytketään pois päältä ja allas peitetään suojuksella.

Huolellinen hoito tärkeää. Allasta täytyy hoitaa huolellisesti silloin, kun sitä käytetään. Pohja puhdistetaan viikoittain pohjaimurilla.

– Se vaatii oman aikansa, mutta siitä on turha ottaa stressiä, perheen isä sanoo.

Joka viikko varmistetaan myös, että bakteerien ja levien torjunta on kunnossa. Perhe ei käytä klooria sen hajun takia. Sen sijaan käytössä on Baquacil-puhdistusaine.

Altaassa uidaan paljon, mutta on siitä muutakin iloa. Sen äärellä on mukava vaikka rentoutua hyvän kirjan kanssa.

– Uima-allas tuo mieleen loman ja vapaa-ajan. Lisäksi se kohottaa koko puutarhan tunnelmaa, perhe toteaa.   

Lisätietoa Miami Pool/maahantuoja RM-Consulting Ab, www.uima-allas.com