Kylpytynnyriä ostettaessa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin.
Geyser-allas on helppohoitoinen ja kestävä
Puisten kylpytynnyrien lisäksi Kirami tarjoaa vaihtoehtoja muista materiaaleista. Kuvan paneloitu ja eristetty merialumiininen Geyser-allas on helppohoitoinen ja kestävä. Kahdeksankulmaisia altaita on saatavilla neljää eri kokoa.

Kuinka usein tynnyrissä kylvetään?

Puu ei välttämättä ole paras materiaali, jos tynnyri hankitaan paikkaan, jossa sitä käytetään harvoin. Puutynnyri vaatii pesua ja huoltoa, eikä esimerkiksi lyhyen loman aikana päästä suoraan nauttimaan kylvystä. Alumiininen tai muovinen allas on nopea pestä, eikä kärsi heikommissakaan olosuhteissa.
Kuinka monta henkeä tynnyrissä kerrallaan kylpee?
Turhan suuri tynnyri on veden, puun ja ajan haaskausta. Hanki kylpijöiden määrään sopiva palju.
Minkä pituiset ihmiset tynnyrissä kylpevät?
Kylpytynnyrissä ei istuta selkä suorana vaan lokoillaan mukavasti. Pidemmän ihmisen kannattaa kokeilla, että tynnyrissä on riittävästi jalkatilaa mukavan asennon saamiseen.
Osat
Kylpytynnyrin pieninkään osa ei saa olla ruostuvaa materiaalia. Pari sinkittyä ruuvia pilaavat tuotteen.
Merivesi
Jos käytät merivettä kylpyvetenä, varmista paljun soveltuvuus tarkoitukseen sekä mahdolliset huuhteluohjeet käytön jälkeen esimerkiksi jos kamiina on valmistettu rosterista.
Kamiinan malli
Uppokamiina on perinteisin vaihtoehto, mutta ulkopuolisella kamiinalla on myös hyviä ominaisuuksia. Huolimattomampikaan käyttäjä ei saa veteen roskaa täyttäessään sitä. Se on myös helpompi tuhkata. Veden tulo- ja poistoputkiston aiheuttama virtaus tuottaa veteen tasaisemman lämmön. Uppokamiinamallissa vettä voi joutua sekoittamaan. Uppokamiina saattaa vaatia hieman suuremman paljun, mutta kuluva vesimäärä ei kuitenkaan lisäänny samassa suhteessa, sillä kamiina vie osan tilavuudesta.
Kamiinan teho ja lämmitysaika
Teho ilmoitetaan kilowatteina, oli kyse sitten puu-, kaasu- tai sähkökamiinasta. Yksi kilowatti lämmittää 1 000 litraa vettä noin asteen tunnissa. Tällä perusteella kuutio 10-asteista vettä lämpiää 37-asteiseksi 15 kW:n kamiinalla vajaassa tunnissa ja 50 minuutissa. Jos vettä on kaksi kuutiota, aikaa kuluu 3 tuntia ja 40 minuuttia. 30 kW:n kamiinalla aika puolittuu.
Hintahaitari
Kylpytynnyrien hinnat vaihtelevat 1 500–5 000 euron välillä. Hinnakkaampia ovat esimerkiksi eristetyt ulkoporealtaita muistuttavat tynnyrit ja merialumiiniset altaat.