MAINOS

Porekylpyjä ulkona ympäri vuoden

Piha

Rauhallinen kylpykeidas sopii vanhan kesämökkitontin vehmaaseen luontoon ja kallioiseen maisemaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Unelma omasta kylpykeitaasta syntyi kuutisen vuotta sitten ulkomaanmatkojen ja Åren talvisten ulkoaltaiden myötä.

Perheen talo sijaitsee tyypillisellä, metsäisellä tontilla vanhalla kesämökkialueella, jossa asutaan nykyisin ympäri vuoden. Ulkomailla asutut vuodet ja etenkin viimeisin, Vietnamissa vietetty aika näkyvät selvästi. Kivinen Buddhan päätä esittävä patsas ja valkoiseksi maalattu terrakottalyhty ovat sieltä tuotuja muistoesineitä.

Kivet ja kallio muodostavat yhdessä saaristolaismaiseman.
Kivet ja kallio muodostavat yhdessä saaristolaismaiseman.

Suuri puinen terassi on rakennettu useampaan tasoon kaltevaa nurmikkoa mukaillen. Siinä on hyvin tilaa aurinkotuoleille ja isoille kukkaruukuille. Ulkoporealtaassa viihtyvät hyvin myös perheen tyttäret Mimmi (19) ja Lisa (13) kavereineen.

Perheen äiti Tina puuhailee mielellään puutarhassa, ja meneillään on aina uusia projekteja. Hän on kerännyt kaikkialle maailmaan suuntautuneilta matkoiltaan hienoja kiviä, jotka koristavat nyt puutarhan kukkapenkkejä ja kallionhalkeamia. Ne tuovat mieleen meren, kalliot ja saariston.

Näin se tehtiin. Perheen isä Olli tasoitti maan ja laittoi tasatulle pohjalle lämpöä eristäviä harkkoja lämpöhukan vähentämiseksi. Se ei ole välttämätöntä, mutta siten säästää melkoisesti energiaa. Hiekka-alustan päälle rakennettiin puuterassi, jotta altaaseen ei kulkeutuisi ruohoa ja multaa. Porealtaan lämpöä eristävä kansi on ehdoton. Kloorin sijasta vesi puhdistetaan happitableteilla.

– Kloorin tuoksu tuo mieleen sisäuimahallin, perheen isä Olli sanoo.

Kivibuddha on Vietnamista, luonnonkivet matkoilta eri puolilla maailmaa.
Kivibuddha on Vietnamista, luonnonkivet matkoilta eri puolilla maailmaa.

Parasta omassa pihassa: Entisellä kesämökkialueella sijaitseva tontti on melkein luonnontilassa. Puita ei ole kaadettu, eikä asfalttia ole.

Ulkoporeamme: Sunrise-altaan tilavuus on noin 1 800 litraa. Veden määrään vaikuttaa mm. se, kuinka monta penkkiä altaassa on. Lämmittimeen tarvitaan sähköä. Allas täytetään puutarhaletkulla tai säiliöautolla, ellei omaa vettä ole. Vesi lämpenee sopivaksi noin vuorokaudessa. Altaan ihannelämpötila on 39 astetta.

Hyvä pitää mielessä: Ennen kylpemistä on syytä käydä suihkussa ja pestä hiukset. Muuten suodattimiin tulee noin 200 kertaa enemmän likaa. Lämmin vesi irrottaa hiusvahaa ja -lakkaa, jotka sitten tukkivat suodattimet. Älä sijoita allasta puun alle, ettei veteen putoa lehtiä ja roskia. Valitse altaalle paikka, jossa on hyvä näkösuoja.

Kunnossapito: Puhdistusaineiden sekoittaminen oli alussa vaikeaa, kun piti ottaa huomioon kylpijöiden lukumäärä ja kuinka usein allasta käytetään. Bayrolin puhdistustuotteessa on kloorin sijaan happea. Sitä on helpompi käyttää kuin klooria sisältäviä tuotteita, eikä se haise. Ollin ja Tinan altaan puhdistukseen tarvitaan kerran viikossa kaksi puhdistustablettia, jotka laitetaan ennen altaan käyttöä ja sen jälkeen. Suodatin pestään sangossa, ja vesi vaihdetaan kaksi kertaa vuodessa. Muuten allasta ei tarvitse huoltaa. 


Valkoinen terrakottalyhty on yksi monista Vietnamista tuoduista muistoesineistä. Raidalliset pyyhkeet ja kylpytakki Hemtexiltä.
Valkoinen terrakottalyhty on yksi monista Vietnamista tuoduista muistoesineistä. Raidalliset pyyhkeet ja kylpytakki Hemtexiltä.

Ulkoporealtaita ja kylpytynnyreitä mm.

Aqua Spa, www.aquaspa.fi
HillTip, www.poolspa.fi
Hotspring, www.kuumalahde.fi
Kirami, www.kirami.fi
Kylpyhuonemarket, www.kylpyhuonemarket.fi
Miami Pool, www.uima-allas.com
SpaDealers, www.spadealers.fi
SwimSpa/Niinikim, www.poreisiin.fi

Vain kylpytynnyreitä:

AMH-Puu, www.amhpuu.fi
Ultimatemarket, www.ultimatemarket.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

allas kesämökki poreallas poreamme puutarha ulkoporeamme