Kevätseurantaan voi osallistua kuka tahansa luonnosta kiinnostunut. Ilmoitetut havainnot kootaan Luonnontieteellisen keskusmuseon tietokantaan ja niiden avulla saadaan vertailtua lajien esiintymistä ja runsautta sekä kevään ajoittumista eri vuosina. Kevätseuranta järjestetään yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa.

– Lähes kaikki Kevätseurannan lajit voi nähdä lähiympäristössä, kannustaa Luonto-Liiton Kevätseuranta-vastaava Titta Lassila.

Kevätseurantaan voi lähettää havaintoja koko kevään ajan netti- ja paperilomakkeella sekä tekstiviesteillä. Kevätseurannassa tarkkaillaan kahta asiaa: ensihavaintoja ja lajien runsastumista. Ensihavaintojen päivämääriä voi kirjata ja lähettää milloin vain. Kevätseurannan ruotsinkielisestä toteutuksesta vastaa Natur och Miljö. Lapsille on oma seuranta, Kevättuuli.

YLE:n Aamu-tv:n lähetyksissä kerrotaan kevään edistymisestä jokaisen seurantaviikonlopun jälkeisenä torstaina. Kevätseurantaan liittyviä kuvia voi lähettää Suomen luonnonsuojeluliiton Ikkuna Suomen Luontoon -sivustolle.

Lisätiedot: www.kevatseuranta.fi (mm. ohjeet havaintojen lähettämiseen).