Siirry pääsisältöön

Mansikkajikkeet

Piha
Jotkut mansikkalajikkeet kukkivat uudelleen ja ne tuottavat satoa vielä myöhään syksyllä. Jatkuvasatoiset lajikkeet sopivat hyvin viljeltäviksi kotipuutarhoissa. Tällaisia lajikkeita ovat mm. Ostara, Elin, Selva ja Rapella.

 

Honeoye
aikainen ja kiinteämarjainen lajike. Marja on kaunis, mutta ei kovin makea. Honeoye on suhteellisen härmänkestävä ja kestää melko hyvin harmaahometta. Lajikkeelle on tyypillistä, että rönsyjä muodostuu paljon.

Jonsok
on aikainen lajike. Se on makea, muttei kovin aromikas. Lajikkeen talvenkesto hyvä, joten kannattaa viljellä ainakin Keski- ja Pohjois-Suomessa. Härmänkestävyys on hyvä ja harmaahomeen kestävyys melko hyvä. Soveltuu käytettäväksi sekä tuoreena että pakastettavaksi.

Zefyr
on suosittu ja aikainen lajike. Sen marjat ovat kirkkaanpunaisia, makeita ja aromiltaan hienoja. Lajike on altis härmälle mutta kestää harmaahometta. Soveltuu hyvin moneen käyttöön, mm. käyttömarjaksi ja pakastukseen. Menestyy vyöhykkeillä I-V.

Senga Sengana
on pitkään viljelyssä ollut keskiaikainen lajike. Sen marjat ovat keskikokoisia, kiinteitä ja tummanpunaisia. Maultaan marja on hieman hapan. Lajike soveltuu hyvin tuoreena syötäväksi, hillomarjaksi ja pakastukseen. Lajike on erittäin altis harmaahomeelle; menestyy vyöhykkeillä I-IV.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Polka
on voimakaskasvuinen, keskiaikainen ja satoisa lajike. Marjat ovat kiinteitä, kiiltäväpintaisia ja hyvänmakuisia. Kestää paremmin harmaahometta kuin Senga Sengana.

Korona
on keskiaikainen lajike. Sen marjat ovat suuria, kartiomaisia, maukkaita ja vähähappoisia. Korona kestää melko hyvin harmaahometta, mutta lehdistöön saattaa iskeä härmä. Marjat soveltuvat pakastettaviksi.

Tamella
on keskiaikainen lajike. Sen marjat ovat suuret, tummanpunaiset, kiiltäväpintaiset ja hyvänmakuiset. Marjat soveltuvat hyvin pakastettavaksi. Lajike on altis harmaahomeelle; menestyy vyöhykkeillä I-V.

Hiku
on melko myöhäinen, kotimainen lajike. Sen marjat ovat suurehkoja, maukkaita ja pehmeämaltoisia. Lajike kestää melko hyvin härmää, mutta kosteissa olosuhteissa siihen saattaa iskeä harmaahome. Menestyy vyöhykkeillä I-IV.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Bounty
on melko myöhäinen lajike. Sen marjat ovat melko pienet, mutta erittäin makea ja aromikkaat. Marjan pinta on kiinteä ja sisus mehukas. Bountyn maku muistuttaa Senga Senganaa, mutta Bounty on kestävämpi tauteja vastaan.

Tämä artikkeli on tuotettu yhteistyössä Biolan Oy:n asiantuntijoiden kanssa.

Lisätietoja:
www.biolan.fi >
Biolan tuotetuki >

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU