Vanhat lajikkeet ovat kaksikotisia, jolloin niillä on hede- ja emiyksilöitä. Hedekasvit ovat paksuversoisia ja runsassatoisia verrattuina emitaimiin. Lajikkeita ovat esimerkiksi ’Mary Washington’ (siemeniä myyvät Hyötykasviyhdistys ja Exotic Garden), ’Glory of Washington’ (siemeniä myyvät Puutarhakeskus Kauppila ja Viherlandia) ja ’Tanskalainen Jättiläinen’.

Uudet lajikkeet ovat yksikotisia, jolloin hede- ja emikukat ovat samassa kasvissa. Joukossa on myös kokonaan hedekukallisia lajikkeita. Uusien lajikkeiden etuja ovat laadukkaat versot ja runsas sato. Hedekukallisten lajikkeiden verson kärjet aukeavat nopeasti, joten satoa voi joutua keräämään lähes päivittäin. Lajikkeita ovat esimerkiksi ’Limbras’ F1, ’Gijnlim’ F1 (taimia myy esimerkiksi Puutarhakeskus Kauppila), ’Marte’ (siemeniä myy Korpikangas), ’Fantasy’ F1 (Vesan siemenliike). Suomalaiset ammattiviljelijät suosivat satoisaa Franklim F1 -lajiketta.

Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Puutarhaliiton kanssa. Artikkelin Copyright Kotipuutarha-lehti.