Perusedellytys kompostoinnin aloittamiselle talviaikaan on kunnollinen lämpöeristetty talousjätekompostori. Kompostorin talvitoimivuusominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota laitetta hankittaessa. Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki takaa, että kompostorin toimivuus on testattu pohjoisen talvioloissa. Biolan Pikakompostori 220 todettiin toimivimmaksi lämpökompostoriksi Kuluttaja-lehden testissä, jossa testattiin ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettuja kompostoreita.

Riittävän lämpöeristyksen lisäksi tärkeitä kompostorin ominaisuuksia ovat lämpömittari ja tehokas, säädettävä ilmastointi. Näiden avulla voi seurata kompostin toimintaa ja säädellä kylmän ilman sisäänpääsyä kompostoriin

Pikakompostorin patentoitu ilmanvaihtojärjestelmä tuo ilmaputkissa ilmaa suoraan kompostimassan keskelle, mikä tehostaa kompostoitumista ja vähentää kompostin sekoittamisen tarvetta. Pikakompostorin alaluukun kautta voidaan kypsää kompostia tyhjentää tuoreemman massan jäädessä jatkamaan kompostoitumista. Pikakompostorin tiivis ja paksu rakenne estää jyrsijöiden pääsyn kompostoriin.

Pikakompostori 220 soveltuu yhden perheen biojätteille ja siinä voidaan kompostoida myös pienen pihan ja puutarhan jätettä.

Lisätietoja Biolan, www.biolan.fi.