Viherasema Oy tuo joulumarkkinoille suomalaisen Zengrow-pöytäpuutarhakeksinnön, joka edustaa suomalaista, pelkistettyä muotoilua.

”Tulevaisuudessa salaatteja ja yrttejä ei ole pakko viljellä kasvihuoneissa, vaan kuluttajat voivat kasvattaa puhtaat, tuoreet ja raikkaat ruokakasvit omassa keittiössään. Laitteessa voidaan myös säilyttää ja kasvattaa kaupasta ostettuja ruukkusalaatteja ja -yrttejä”, kertoo Zengrow’n keksijä Pasi Lindberg.

Zengrow’ssa käytetään vesiviljelytekniikkaa: kasvien juuret saavat ravintonsa suoraan vedestä, eikä multaa tarvita. Laite kierrättää hapekasta ja ravinteikasta vettä, mikä takaa ihanteelliset kasvuolosuhteet ja varmistaa tasaisen kosteuden. Zengrow’n vesiviljelytekniikka on multaviljelyä puhtaampi tapa kasvattaa ruokaa, sillä maaperän puhtaus ei vaikuta syötävien kasvien puhtauteen. Vesiviljelytekniikalla saadaan jopa kuusinkertainen sato multaviljelyyn verrattuna.

Zengrow-pöytäpuutarha on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Vesi vaihdetaan ja ravinnetta lisätään kahden viikon välein; muuta huoltoa laite ei tarvitse. Laite on heti valmis käytettäväksi eikä vaadi asennustyötä. Zengrow-pöytäpuutarha kuluttaa vähemmän sähköä kuin tavallinen 60 watin hehkulamppu.

Pöytäpuutarhaa myydään www.zengrow.com-sivuston kautta. Toimitukset alkavat marraskuun viimeisellä viikolla, ja tuotteet ovat kuluttajilla joulukuun toiseen viikkoon mennessä. Hinta ilman valaisinta on 99€. Tällöin laitetta voidaan käyttää säilytykseen. Laitteen ja kasvatukseen tarvittavan valaisimen yhteishinta on 199 euroa. Kasviravinnepakkauksen (3 kk:n annos) hinta on 16 euroa. Idätyspakkauksen hinta on 19 euroa, ja se sisältää kuusi kasvatusalustaa, kuusi kasvatusruukkua ja kasviravinteen.

Lisätietoja ja tilaukset www.zengrow.com.