MAINOS

Näin onnistut tulppaanien ja sipulikasvien kasvatuksessa

Piha

Solfrid Kvernsveen tunnetaan rakkaudestaan tulppaaneihin ja sipulikasveihin. Lue ohjeet ja vinkit menestyvään tulppaanien sipulikasvien kasvatukseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Monet kasvit vaativat puutarhan hoitajalta vankkaa lajituntemusta, jotta ne saa kukoistamaan. Lisäksi monet kasvit tarvitsevat useamman vuoden kasvuajan. Sipulikasvit sen sijaan ovat kiitollisia aloittelijoiden kasveja. Ne sopivat myös puutarhureille, jotka eivät ole luonteeltaan kovin kärsivällisiä.

Sipulit voi istuttaa syksyllä ja unohtaa ne talven ajaksi. Kevään tullen odottaa upea kukkapenkki, josta kasvit kurkistavat heti lumien sulaessa. Sipulit kukkivat kunnes on ruusujen ja muiden monivuotisten kasvien aika.

Puutarhurin kolme tärkeintä ohjetta:

  1. Istuta sipulikasvit perennojen kanssa, ne ovat onnistunut yhdistelmä. Sipulikasvit saattavat näyttää yksin hieman valjuilta tai paljailta.
  2. Muista lannoitus. Kun istutat useita sipuleita pienelle alueelle, monikaan niistä ei kuki enää toista kertaa, mikäli unohdat lannoitteen.
  3. Nurmikentän tai pensaan ympäristön krookukset, lumikellot ja idänsinililjat muuttavat alkukevään ikävän harmauden värien ilotulitukseksi.

papukaijatulppaani

Parhaat vinkkini:

  • Istuta runsaasti tulppaaneja samalle paikalle, mielellään 20 tai jopa 40.
  • Istuta kasvit useaan kerrokseen, se on paras tapa hyödyntää tilaa.
  • Istuta keltaisia tai punaisia yksinkertaisia tulppaaneja, jos haluat tulppaaneista monivuotisen ilon.
  • Minun puutarhassani tulppaanien ja ruusujen yhteiselo toimii hienosti. Kun tulppaanien kukinta on ohi ja ne alkavat näyttää nuutuneilta, peittyvät ne pian ruusunlehtiin, jotka vievät katsojan huomion.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

sipulikasvit