Siirry pääsisältöön

Näin tunnistat hyvän kesäkukan

Piha
Kiinanneilikka

Muista aina etsiä ensin tulevalle kasvupaikalle sopiva laji, ja lähde sitten vasta tutkailemaan parhaimpia värejä. Varjoisaan paikkaan istutettu upeakaan aurinkoisen paikan kukka ei jaksa kukkia kauan. Paahteiselle seinustalle sijoitettu varjokasvi taas grillaantuu nopeasti helteessä.

Kun juuri oikea laji ja silmää miellyttävät värit ovat löytyneet, on aika noukkia kymmenien tai satojen kasvien joukosta komeimmat yksilöt.

1. Valitse terhakka, pinkeälehtinen kasvi. Jos lehdet ja versot roikkuvat, kasvi on yleensä joko janoinen tai sitä on kasteltu liikaa. Kummassakin tapauksessa kasvin laatu on jo ehtinyt kärsiä.

2. Tarkista, että lehdet ovat kauniin vihreät. Unohda ne kasviyksilöt, joiden lehdet ovat kelmeänkellertävät – ellei kyseessä sitten ole lajikeominaisuus.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

3. Jos hankit pikkuruukuissa olevia taimia, voit varovasti nostaa erästä yhden purkistaan ja katsoa juuria. Elinvoimaisen kasvin juuristo on tuuhea ja valkoinen. Muista laittaa kasvi takaisin purkkiin!

4. Kasveissa ei myöskään saa olla tuhoeläimiä. Käpristyneet, keltalaikkuiset lehdet ja epämuotoiset kukat ovat ensimmäisiä merkkejä kasvintuholaisista.

5. Ota mieluummin monihaarainen ja töpäkkä kuin harva- ja pitkäversoinen kasvi. Hyvin haaroittuneet kasvit kasvavat tuuheiksi nopeasti, kun taas pitkät versot helposti murtuvat kuljetusvaiheessa.

6. Ole varovainen huipputarjouskasvien suhteen erityisesti ryhmäkasvisesongin loppupuolella kesäkuussa. Tarkista ensin, että kasvit ovat kaikin puolin kunnossa ja terveitä. Heikkokuntoiset tarjouskasvit vaativat paljon hoitoa, ennen kuin niistä tulee esittelykelpoisia.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Artikkelin lähde Kauppapuutarhaliitto.