MAINOS

Näin voit päätellä, ovatko tulppaanit tuoreita!

Piha

Pitkään kestävien tulppaanien salaisuus on luonnollisesti tuoreus. Näin hankit terhakat tulppaanit.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY
  1. Katso lehtiä. Tuoreiden tulppaanien lehdet ovat kauniin vihreät. Joidenkin lajikkeiden lehtien kärjessä voi olla pieni rusehtava tai violetti piste. Se on lajikeominaisuus. Jos ruskea alue on suurempi ja kuiva, tulppaanit voivat olla vanhoja. Älä osta tulppaaneita, joiden lehdet ovat alkaneet kellastua.
  2. Katso kukkia. Kukissa tulisi olla ainakin sen verran väriä, että pystyt erottamaan, onko kyse keltaisesta, punaisesta vai oranssista lajikkeesta.
  3. Tarkkaile pituutta. Muovikääreessä myytävät tuoreet tulppaanit jäävät usein hieman muovikääreen sisäpuolelle suojaan. Jos tulppaanit ovat avonaisia ja venyneet selvästi muovin reunan yläpuolelle, ne eivät enää ole aivan parhaimmillaan.
  4. Tulppaaneita saatetaan muista kukista poiketen myydä kuiviltaan. Jos tulppaanit ovat olleet lämpimässä kuivina pitkään, niiden nestejännitys laskee, ja ne saattavat olla hyvinkin rentorakenteisia. Valitse mieluiten aina pinkeät ja terhakat tulppaanit. Muista aina leikata varsiin uudet imupinnat!
  5. Tulppaanilajikkeita on kahdenlaisia: niitä, joiden kukat aukeavat suuriksi ja lautasmaisiksi ja niitä, joiden kukat pysyvät koko ajan suljettuina. Kukkien aukeamattomuus ei siis yleensä ole vika, vaan lajikeominaisuus. Jos tulppaanit kuitenkin muumioituvat ostamisen jälkeen parissa päivässä maljakossa paikoilleen, ne ovat todennäköisesti viettäneet liikaa aikaa varastossa.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto ry., kukkainfo.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

leikkokukka tulppaaneja tulppaani tulppaanit