MAINOS

Valitse sopivin kukka ystävälle ja säädä kukkalahjan sanomaa

Piha

Kukka on lähes kaikkeen mukautuva ystävänpäivälahja. Haluatko antaa vaikutelman tunteen hehkusta vai vakaasta, turvallisesta ystävyydestä? Säädä sanoman tehoja kukkien ja värin valinnan avulla.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Esikko

Esikko on talven ruukkukukista hennoin ja herttaisin. Sen yksittäiset kukat kestävät muutaman päivän, mutta kukkia tulee koko ajan lisää tuuhean lehtiruusukkeen keskeltä. Esikko on oivallinen ystävänpäivälahja sellaiselle, joka muistaa kastella sitä noin joka toinen päivä. Esikko pitää myöskin viileästä ja päivittäisestä kevyestä sumuttelusta. Jos ystäväsi asunnossa on talviaikaan yli 21 astetta lämmintä ja hänellä on silti villasukat jalassa, tulilatva, orkidea tai gerbera ovat kestävämpiä valintoja ystävänpäiväksi.

Esikko sopii myös sellaiselle eteläsuomalaiselle, jolla on mahdollisuus istuttaa kasvi kevään tultua puutarhaan. Esikko voi nimittäin sinnitellä vuosikausia kukkapenkissä, ja se kukkii milloin syksyllä, milloin keväällä.

Esikko on hyvin neutraali ystävänpäiväkukka. Jos haluat sen merkitsevän ystävän tervehdystä enemmän, valitse punainen tai vaaleanpunainen esikko ja sille saman värinen suojaruukku.

Esikko

Ruusu

Ruusu on itseoikeutettu ystävänpäivän lemmekäs kukka. Osoita tunteiden hehku punaisilla ruusuilla tai vaimenna sanomaa kepeän romanttiseksi valitsemalla vaaleanpunaisia kukkia.  Sekoita joukkoon valkoisia piristykseksi, tai pistä tuulemaan kolmesta, neljästä väristä koostuvalla sekakimpulla!

Ruusulla varren pituudessa voi olla kymmenien senttien ero. Mitä lyhyempi varsi on, sitä vapaamuotoisempi on  myös ystävänpäivän toivotus. Vakavalla ja jopa kosiomielellä liikkeelle lähtevä valitsee yleensä pitkävartiset ruusut.

Ruusukimpun mukaan pitäisi hankintapaikasta saada pussillinen kukkavirkistettä. Virkiste pidentää varsinkin pitkävartisten ruusujen kestoa huomattavasti, joten sitä kannattaa ilman muuta käyttää. Talviaikaan riittää pussin ohjeen annoksesta vain puolet.

Perhoskämmekkä

Perhosorkidea on hyvän ystävän kukka. Sen värit ovat usein maltillisen tyylikkäät, joten se on osaava omiaan arvokkaana tervehdyksenä. Lahjan saajalla kannattaa olla ripaus kukkienhoitokokemusta tai ainakin säntillisyyttä, sillä perhoskämmekkä pitää melko tasaisesta kosteudesta. Muuten se on todella helppohoitoinen ja erilaisiin oloihin mukautuva. Lasinen ruukku tuo lisää arvokkuutta ja pitää kasvin hyvin pystyssä.

Seuraavalla sivulla paavalinkukka,tulilatva ja tulppaani.

Paavalinkukka eli saintpaulia

Paavalinkukka on keräilyä harrastavan ystävän kukka. Värejä ja erilaisia kukkatyyppejä on monia, ja mikä parasta: kasveja voi lisätä helposti lehtipistokkaita juurruttamalla. Näin harrastus leviää helposti muuallekin ystäväpiiriin.

Paavalinkukka eli saintpaulia

Paavalinkukan hoito on helppoa. Se pitää tasaisesta kastelusta ja kevyestä lannoituksesta. Paavalinkukkaa voi myös sumutella kevyesti niin, ettei lehdille kerry isoja pisaroita.

Paavalinkukka on esikon tapaan merkitykseltään neutraali ystävänpäiväkukka. Siihen saa lisää tunnetta ja arvokkuutta istuttamalla useita kasveja samaan, muhkeaan astiaan. Pikku tervehdyksenä se on viehättävä sellaisenaankin.

Tulilatva

Tulilatvan värit hehkuvat tunnetta, mutta kasvina se on vakaa ja järkkymätön. Päätä siis itse, mitä haluat tulilatvalahjalla kertoa! Tulilatva nimittäin kertoo innokkaasti kukkivana viestiäsi vielä kuukaudenkin kuluttua.

Tulilatva on kukkivista ruukkukukista helppohoitoisimpia. Pulskalehtisenä kasvina se on tottunut käyttämään vettä säästellen, joten se sinnittelee muutamalla vesilorauksella pitkään. Jatkuva tasainen kosteus ei sitävastoin ollenkaan ole tulilatvan mieleen. Tulilatva onkin oiva kukka rakkaalle hajamieliselle ystävälle tai ruuhkavuosia parhaillaan elävälle.

Tulppaani

Tulppaani on aivan kuin ruusu: rakkauden sanomaa hehkuva, mutta värivalinnalla helposti voimakkuudeltaan säädettävä. Se on myös näppärä ystävänpäiväkukka, sillä tulppaaneita löytyy monesta paikasta. Muhkeutta syntyy pelkän nipun sijaan sidotuttamalla monesta nipusta komea kimppu.

Tulppaanit eivät välttämättä tarvitse kukkavirkistettä viihtyäkseen maljakossa. Saajan ei myöskään tarvitse olla vannoutunut viherpeukalo, vaan pelkkä maljakkoveden pinnan tarkkailukyky riittää hyvin.

 

Lähde: Kauppapuutarhaliitto, www.kukkainfo.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

esikko kukka leikkokukka ruusu tulilatva tulppaani