1. Varaa verenpisaroille puolivarjoisa kasvupaikka, osa lajikkeista viihtyy auringossakin.
  2. Vie kasvit sisälle syksyllä ensimmäisten hallaöiden jälkeen. Leikkaa pisimmät versot pois, jotta kasvit vievät vähän tilaa ja kuluttavat niukasti vettä.
  3. Talveta noin +5-asteisessa, valoisassa tilassa. Kastele varovasti muutaman kerran talven aikana. Myös viileä ja pimeä kellari käy, mutta silloin kasveja ei kastella.
  4. Toisinaan kirvat kiusaavat kasveja talvisäilössä. Niihin tehoavat pyretriini-ruiskutukset.
  5. Verenpisaroiden kasvu käynnistyy helmikuussa. Se on hyvä aika ottaa pistokkaita. Juurruta niitä joko taimimullassa tai vesilasissa. Kastele juurtuneita taimia varovasti, sillä märkyys on pikkutaimien pahin uhka.
  6. Siirrä verenpisarat ulos hallaöiden jälkeen. Aloita varovasti totuttelemalla niitä ulko-oloihin vähitellen. Kesäkuussa niiden pitäisi jo pärjätä ulkona ympäri vuorokauden. Sisällä alkanut versojen kasvu saattaa paleltua tästä huolimatta. Siitä ei pidä huolestua, uudet versot ilmaantuvat pian. Pirjolla ensimmäiset lajikkeet kukkivat kesäkuussa, suurin osa heinä-elokuussa, muutamat vielä syyskuussakin.
  7. Kastele verenpisaroita usein, helteillä päivittäin.
  8. Älä unohda lannoitusta. Kastelun ja lannoituksen saa jouhevasti yhdistettyä kastelulannoitteiden avulla. Kasvit saavat hyvän alun kasvulleen, kun lisäät keväällä kananlantarakeita ruukun pohjalle.
  9. Poista kuihtuneita kukkia pitkin kesää.

Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Puutarhaliiton kanssa. Artikkelin Copyright Kotipuutarha-lehti.