Persoonallista puutarhaan
Mielikuvituksen avulla saat puutarhaasi persoonallisuutta.
TEKSTI ULLA KERVINEN
KUVAT ULLA PAAKKUNAINEN
 
Kätevä istutusastia kesäkukille syntyy värikkäistä matonkuteista ja jätesäkistä
Kätevä istutusastia kesäkukille syntyy värikkäistä matonkuteista ja jätesäkistä. Virkkaa matonkuteista suurella (nro 5) koukulla pussi ja reunusta se sisältä jätesäkillä. Laita jätesäkin pohjalle ensin salaojitukseksi reilu kerros kevytsoraa ja päälle multaa. Aseta pussiin rautalangasta väännetty amppelikehikko tueksi. Muovilla sisustettu pussi toimii kuten muoviruukku. Virkkaa hauska huppu myös muoviruukun ympärille!
Vedenpitävään minialtaaseen tarvitset muotiksi esimerkiksi rikkinäisen pajukorin
Vedenpitävään uposkasveille, ulpukoille tai vaikkapa lumpeille tarkoitettuun minialtaaseen tarvitset muotiksi esimerkiksi rikkinäisen pajukorin. Vuoraa kori ensin kanaverkolla. Sen jälkeen painele verkon reunoihin laastia. Helpoin tapa on käyttää valmista laastia, johon lisätään vain vettä hyvin varovasti. Laasti sekoitetaan huolellisesti tasaiseksi, pullataikinan vahvuiseksi, kiinteäksi massaksi. Massa ei saa olla yhtään valuvaa.
Jos käytetään sementtiä, tarvitaan yksi osa sementtiä ja kolme osaa hiekkaa veteen sekoitettuna. Vettä lisätään varovasti, jotta massasta saadaan hyvin sekoittamalla kiinteää ja tasaista. Massa levitetään heti kanaverkon väliin ja päälle. Kun se on kuivunut, irrota pajukorimuotti. Astian ulkopintaan jää hauska kuviointi. Sivele viimeiseksi astia harmaalla betonimaalilla.