• Kasteluvesi. Vesi voidaan ottaa kunnallisesta vesijohtoverkostosta, kaivosta tai vesistöstä. Normaali noin 6 bar vesijohtopaine riittää useimpiin tarkoituksiin. Jos vettä otetaan kaivosta tai vesistöstä, tarvitaan pumppuja. Veden kytkeminen on syytä jättää ammattilaiselle.
  • Vesiputkisto. Kastelujärjestelmän putkisto kannattaa kaivaa maan alle. Runkoputkisto on paksumpaa muoviputkea, ja siitä haaroitetaan kullekin kastelulaitteelle oma ohuempi putki. Putkien paksuudet riippuvat laitteiston osista.
  • Magneettiventtiilit. Magneettiventtiileillä voidaan ohjata useita kastelualueita. Kun kauko-ohjattava magneettiventtili avautuu, sen taakse kytketyn alueen kastelulaitteisto alkaa toimia.
  • Sadettimet ja tihkuputket. Nurmikon kasteluun sopivia sadettimia on monentyyppisiä, mutta maasta esiin nouseva pyörivä sadetin on huomaamaton ja kätevä. Parempien mallien kasteluetäisyyttä ja -sektoria voi säätää. Gardenan mallistossa on myös epäsäännöllisen alueen kasteluun sopiva pyörivä sadetin, jossa kullekin kastelusuunnalle voi säätää erilaisen vesisuihkun pituuden. Istutusten kasteluun sopii tihkuputki, josta tulee hitaasti vettä suoraan kasvien juurille. Sekin voidaan peittää maan alle.
  • Ohjauskeskus. Automaattinen kastelujärjestelmä tarvitsee ohjauskeskuksen, joka on sarja säädettäviä kellokytkimiä. Niiden avulla kullekin kastelualueelle säädetään sopiva kasteluaika ja -pituus.
  • Kosteustunnistin. Maahan upotettava kosteustunnistin estää kastelun, jos maa on riittävän kosteaa esimerkiksi sateen jälkeen.