Miten väri takaisin betonilaattoihin?
Muutama vuosi sitten kivesin noin 250 m2 pihan käytäviä ja sisäänajotien värillisillä betonilaatoilla. Vuosien mittaan niiden pinta on jonkin verran haalistunut. Haluaisin palauttaa niiden kauniin värin ja ajattelin pestä kivet esimerkiksi Klorinilla tai vastaavalla. Onko se hyvä ratkaisu?
Se ei ehdottomasti ole hyvä ratkaisu, jos haluat säilyttää laatat tai pihakivet vielä monta vuotta. Kivien hieman himmeän ulkonäön syynä on lika ja home. Värien kirkastamiseen on useita keinoja.

Jos tavallinen pesu jäykällä harjalla ei auta, voit käyttää painepesuria. Sen jälkeen joudut lisäämään uutta soraa ja hiekkaa laattojen väleihin, ja kun sitten harjaat pinnat harjalla, saat alkuperäiset värit jälleen esiin.

Tehokkain ratkaisu on kastella laatat tai kivet laimealla suolahappoliuoksella. Suolahappo kuitenkin rapauttaa betonia, joten pesuliuos pitää huuhtoa huolellisesti runsaalla vedellä pois.

Laatat voi kastella miedolla suolahappoliuoksella. Varo, ettet saa liuosta vaatteillesi! Harjaa laattoja sitten jäykällä harjalla ja huuhtele runsaalla vesimäärällä.