MAINOS

Pihakivitrendit vuonna 2011

Piha

Pihakiveys kestää pitkään, joten kivivalinta kannattaa tehdä huolella. Persoonallinen piha syntyy yhdistelemällä erivärisiä, -muotoisia ja -näköisiä kiviä, mutta ulkonäön lisäksi on syytä ottaa huomioon myös kiven käyttötarkoitus.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kivituotteet ovat sopiva pintamateriaali pihalle, patioille, poluille ja käytäville sekä istutusten ympärille. Monikäyttöinen pihakivi on oikea valinta jos pihalle haluaa silmäniloa, viihtyisyyttä ja helppohoitoisuutta.

Ennen kuin oman pihan kauniista kiveyksestä pääsee nauttimaan, pitää kuitenkin tehdä suunnitelma, ja miettiä minkä näköinen lopputuloksen tulisi olla. Toisin kuin kodin sisustustrendit, jotka muuttuvat muutaman kerran vuodessa, pihakivitrendit vaihtuvat hitaammissa aikaväleissä.

Pihassa kivituotteiden väri johdetaan usein rakennuksen väreistä siten, että sävy sopii yhteen esimerkiksi katon, ikkunanpielien tai muun talon rakenteen kanssa. Kiven valinnassa kannattaa huomioida myös talon tyyli ja aikakausi. Maanläheisiä sävyjä käytetään paljon ja pienet, patinoidun näköiset kivet ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja. Jäkäläpintainen luonnonkivi on erikoisempi vaihtoehto, joka sopii erinomaisesti suomalaiseen tunnelmaan. Muurikiviin upotettavat valaisimet, jotka tuovat lämmintä tunnelmaa ja turvallisuutta, ovat myös kasvattaneet suosiotaan.

Jos päättää suunnitella pihansa itse, kivivalmistajien nettisivuilla olevat suunnitteluohjelmat auttavat pihakivien valinnassa. Suunnitteluohjelmien avulla pystyy testailemaan, millaiset kivet sopisivat omaan pihaan ja talon väriin parhaiten. Esimerkiksi osoitteessa pihakivi.com löytyy hyvä suunnitteluohjelma ja paljon tietoa. Useilla kivivalmistajilla on myös näyttelyalueita, joista kannattaa hakea vinkkejä ja inspiraatiota. 

Hyvä muistaa:

  • Pihasuunnittelussa kannattaa käyttää ammattilaisen apua, jolloin voi varmistaa onnistuneen lopputuloksen.
  • Valitse tarpeeksi kestävä pihakiveys ja laatat käytön mukaan. Huomioi, että kiven tulee olla paksumpi ajoväylällä.
  • Käyttötarkoitus vaikuttaa myös kivien muotoon.
  • Porrastamiseen ja pengertämiseen sekä kulkuteiden rajauksiin kannattaa käyttää muurikiveä.

Pihakivi-ideoita seuraavalla sivulla.

Fantasy Antik Muuriin upotettu valaisin
Moderni Fantasy Antik –laatta
tuo esille pihapiirin muut materiaalit ja kasvien vihreyden. Hinta harmaana 27,60 euroa/m2 ja grafiittina 29,70 euroa/m2. Lisätietoja Benders, www.benders.fi.
Muuriin upotettu valaisin valaisee turvallisesti kulkuväylät ja korostaa pihan kauniita muotoja. Valaisimen koko 150×430 mm. Sopii käytettäväksi LammiMuurikiven kanssa. Lisätietoja ja hinnat Lammin Betoni Oy, www.lamminbetoni.fi.

 

Antiikkimuuri
Muotoilultaan tyylikäs antiikkimuuri tuo pihaan tunnelmaa ja elävyyttä. Antiikkimuurivalaisimen koko 360x170x145 mm. Korvaa yhden muuri kiven. Lisätietoja ja hinnat Lakanbetoni, www.lakanbetoni.fi.

 

Persoonallinen Forum on seitsemästä erimuotoisesta kivestä koostuva grafiitinvärinen pihakivi.
Persoonallinen Forum on seitsemästä erimuotoisesta kivestä koostuva grafiitinvärinen pihakivi. Hinta 36,80 euroa/m2 ( myyntierä 8 m2). Lisätietoja Netrauta, www.netrauta.fi.

 

Keystone Compac Heda YläKivi
Jykevä Keystone Compac Heda YläKivi on kaksipuolinen muurikivi, joka soveltuu tukimuuriksi, portaiksi ja myös aidan rakentamiseen. Lisätietoja ja hinnat Oy Dingmans Ab, www.dingmans.fi.

 

Lapin Rakkakivi
Jäkäläpintainen Lapin Rakkakivi sopii erinomaisesti suomalaiseen tunnelmaan. Kiveä on saatavilla lajitelmina vahvuuden mukaan: 3-5, 5-7, 7-10 ja 10-15 cm. Hinta 60 euroa/m2. Lisätietoja Kiviriihi Oy, www.kiviriihi.fi.

 

Patinoitu patiokivi
Patinoidulla patiokivellä pihaan saa vanhaa ja arvokasta tunnelmaa. Kolme kokoa: 280x140x60, 210x140x60 ja 105x140x60 mm. Värivaihtoehdot harmaa, musta, punainen ja karelia. Lisätietoja ja hinnat HB-Betoni, www.hb-betoni.fi.

 

Klassikkokivi
Pienikokoinen klassikkokivi on monikäyttöinen ja kestävä. Kiven väri on tikru, joka on sekoitus mustasta ja terrakotasta. Koko 172x115x60 mm. Hinta 17,60 euroa/m2. Lisätietoja Euran Sementtivalimo Oy, www.euransementtivalimo.fi.

 

Antiikkivuolukivi
Pehmeästi patinoitunut antiikkivuolukivi elävöittää pihan polut ja käytävät sekä taipuu kasvien istutusaltaaksi. Graniittiset noppa-, nupu- ja reunakivet sopivat hyvin antiikkivuolukiven seuraksi. Antiikkivuolukivi on vapaamittainen. Paksuus 60 mm. Hinta 69 euroa/m2. Lisätietoja Tulikivi, www.tulikivi.fi.

 

Black Drop
Tyylikäs Black Drop on musta laatta, jossa on karhea poltettu pinta. Koko 300x600x20 mm. Hinta 65,90 euroa/kpl. Lisätietoja Takuutuonti Oy, www.takuutuonti.fi.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

alue ikea ikkuna istutus kiveys kivi kodin sisustus laatat