Viime vuosien suosikki, kevyt ja helppohoitoinen polyrottinki saa nyt kilpailijoikseen muita yhtä helppohoitoisia materiaaleja, joiden myyntinimet vaihtelevat.

Uudeksi trendiksi on nousemassa eri materiaalien yhdistäminen samaan kalusteeseen. Alumiini saa seurakseen esimerkiksi puulta näyttävää artwoodia tai graniittia muistuttavaa fiberstonea, ja polyrottinkiset tuolit asetellaan kuluneen näköiseksi käsitellyn mäntypöydän ympärille. Kalusteet näyttävät myös entistä enemmän tavallisilta sisätilojen huonekaluilta. 

Osta vain FSC-merkittyä kovapuuta

Jos ostat kovapuukalusteita, tarkista, että niillä on FSC-sertifikaatti (Forest Stewardship Council). Se takaa, ettei puuta ole kaadettu uhanalaisista sade metsistä, vaan puu on kasvanut ympäristöjärjestöjen vaatimukset täyttävissä oloissa Maailmanlaajuinen puu tuotteiden sertifiointijärjestelmä sisältää kriteerejä myös työntekijöiden oloista ja työturvallisuudesta. 

Esimerkkejä markkinoilla olevista pihakalusteista seuraavalla sivulla.

Jyskin Fiberstone-puutarhakalustesarjaGraniitilta näyttävä uusi fiberstone-materiaali on yhdistetty alumiiniin Jyskin Fiberstone-puutarhakalustesarjassa. Ashford-pöytä (100×160 cm) 279 €.

Fishbone-pöytä ja tuolitFSC-sertifioidusta eukalyptus-kovapuusta valmistettujen Fishbone-pöydän ja -tuolien runko on sinkillä galvanoitua terästä. Pöydän mitat 150×88 cm, hinta 279 €. Tuolit 119 €/kpl Kodin Terroista.

Aurinkovuode MilanoAurinkovuode Milanon materiaalit ovat terästä ja verkkopunosta. Kolme kesäistä väriä. Hinta 49,99 €, Jysk.

Moonlight-sohvaryhmäSäänkestävästä polyrottingista valmistettuun Moonlight-sohvaryhmään kuuluvat sohva, sohvapöytä ja kaksi tuolia. Tummanharmaat istuinpehmusteet sisältyvät hintaan. Kokonaisuus Stemmasta 499 euroa.

Artwood-pöytä ja Monza-tuolitPöytä näyttää puulta, mutta on uutta, säänkestävää artwood-materiaalia, jonka hoidoksi riittää pelkkä pesu saippuavedellä. Artwoodiin on yhdistetty alumiinia. Pöydän kumppanina 4 Monza-tuolia. Kokonaisuus Jyskistä 569 €. Erikseen ostettuna pöytä 249 € ja tuolit 119 €/kpl.