Muovi, polyrottinki, puujäljitelmät: Jo tutuksi tullut polyrottinki ja uudet, eri nimillä myytävät materiaalit ovat helppohoitoisia. UV-käsiteltyjen kalusteiden värit eivät haalistu auringossa ja niille, samoin kuin perinteisille muovikalusteille, riittää pyyhkiminen kostealla liinalla. Tarvittaessa voi käyttää mietoa pesuaineliuosta. Polyrottinkikalusteet voi imuroida.

Kovapuu ja tiikki: Uudet kalusteet käsitellään kovapuukalusteille tai tiikille tarkoitetulla puuöljyllä. Sävytetyillä puuöljyillä voi syventää ja tasoittaa alkuperäistä väriä. Kalusteet suojataan öljyllä tai puunsuoja-aineella 1-2 kertaa kauden aikana. Kalusteet puhdistetaan ennen öljyämistä miedolla pesuaineliuoksella, huuhdotaan ja annetaan kuivua pari päivää. Mahdolliset epätasaisuudet hiotaan pois hienolla hiekkapaperilla. Harjaa hiontapöly pois ennen öljykäsittelyä. Öljyä sisältävä tiikki ei kaipaa välttämättä öljyämistä, mutta sen pinta harmaantuu ilman käsittelyä.

Mänty ja kuusi: Käytä puun käsittelyyn aina samaa ainetta, jolla se on käsitelty aikaisemmin: öljyä, vahaa, lakkaa tai maalia. Käytä lämpökäsitellyille kalusteille sävytettyjä tuotteita. Puhdista, anna kuivua ja käsittele. Maalatun puun käsittely on työläintä, sillä pinta pitää pesun ja kuivatuksen jälkeen hioa hiekkapaperilla. Suojaa maalattuja kalusteita sateelta ja auringon paahteelta. Puhdista ja paikkaa kalusteisiin syntyneet kolhut välittömästi.

Metalli, rauta, teräs: Metallikalusteet puhdistetaan pyyhkimällä kostealla liinalla. Mietoa pesuainetta voi käyttää. Maali suojaa valurautakalusteita ruosteelta. Ruostumattoman teräksen pintaan voi tulla ruostetta, vaikka itse materiaali ei ruostu. Syypää onkin jokin ulkopuolinen aine, joka joutuu kosketuksiin teräksen kanssa. Hankaa ruoste pois saippuaveteen kastetulla sienellä. Jos ruoste ei lähde, osta rautakaupasta ruostumattoman teräksen puhdistusainetta.

Alumiini: Pese miedolla saippuavedellä. Kuivaa hyvin. Pehmeä alumiini kolhiintuu herkästi. Paikkaa naarmut heti maalilla.