– Painepesurin hintaan vaikuttaa laitteen teho ja käyttöiän mitoitus. Tehokkaampi sähkömoottori ja järeämpi pumppu tarkoittavat korkeampaa hintaa. Kun komponenttien valmistusmateriaalit valitaan teholuokan ja käyttömitoituksen perusteella, on selvää, että kestävämpi laite maksaa enemmän, toteaa Kärcherin markkinointipäällikkö Matti Salo.

Salon mukaan esimerkiksi ammattikäyttöön tarkoitetut pesurit on mitoitettu säännölliseen, päivittäiseen käyttöön ja pitkiin pesujaksoihin.

– Kotikäyttöönkin tarkoitetun pesurin valinnassa pitää ottaa huomioon käyttötarve. Satunnaiseen, kevyeen käyttöön riittää huokea malli. Aktiivikäyttöön kannattaa hankkia vähän kalliimpi, mutta tehokkaampi pesuri.

Myös moottorin tekniikka ja rakenne vaikuttavat hintaan. Vesijäähdytteinen moottori on pitkäikäisempi, hiljaisempi ja taloudellisempi, mutta myös kalliimpi kuin ilmajäähdytteinen.

Hintaan vaikuttavat myös korkeapainesuuttimen ja pesuvarusteiden laatu sekä vakiovarustelun laajuus ja tuotteen ergonomia.

– Tuotteiden hinnassa näkyvät valmistajan investoinnit omaan tuotekehitykseen, omiin tehtaisiin sekä testaukseen ja laaduntarkkailuun. Korkeampaan hintaan liittyy yleensä parempi huolto- ja varaosapalveluiden saatavuus.

– Huokea pesuri voi jäädä kertakäyttöiseksi siinä missä kalliimpi pesuri on huollettavissa ja huoltopalvelut ovat helposti saatavilla, toteaa Matti Salo.