Uudella ryhmittelyllä halutaan helpottaa luomuruokaa kaipaavien kotipuutarhureiden viljelyharrastusta – ja samalla innostaa jokaista puhtaan, luonnollisen lähiruuan kasvattamiseen.

Vastauksena kuluttajien luomutoiveisiin

Puutarha-alan tämän hetken suurin trendi on ekologisuus. Ihmiset kokevat yhteyttä muuhun maailmaan ja näkevät itsensä osana suurempaa kokonaisuutta. On opittu kunnioittamaan ympäristöä sekä vaatimaan ruualtakin puhtautta ja aitoa luonnonmukaisuutta.

– Puutarhanhoito on jo itsessään luonnonmukaista toimintaa. Luomun kasvattaessa suosiotaan luonnonmukaisuuden käsite on kuitenkin vaatinut täsmennyksiä myös puutarhanhoidon sisällä. Olemme kategorisoineet uuden Luomutuote-ryhmämme alle kaikki tuotteemme, jotka sisältävät vain luonnon omia raaka-aineita. Uusi kategorisointimme on vastaus kuluttajien kasvavaan haluun viljellä itse vihanneksia, juureksia ja muita syötäviä kasveja mahdollisimman luonnonmukaisesti, kertoo Kekkilän tuotepäällikkö Eila Pääskynkivi.

Mukana uutuuksia ja klassikoita

Luomutuote-ryhmään kuuluvat Luonnonturve, Yrttimulta, Kasvimaamulta, Kasvimaalannoite, Kanankakka, Luonnonmukainen Puutarhalannoite sekä Luonnonmukainen Puutarhamulta.

– Ensimmäinen puhdas luonnontuotteemme, Kanankakka, on lanseerattu jo 1980-luvulla. Myös Luonnonturve, eli niin sanottu multatuotteiden äiti, on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä. Sen sijaan Yrttimulta, Kasvimaamulta ja Kasvimaalannoite ovat viime vuosien uutuuksia, Pääskynkivi toteaa.

Luomu- ja Koti & Piha -tuotteet täydentävät toisiaan

Kekkilä on panostanut viime vuosina vahvasti luomuviljelyyn tarkoitettujen tuotteiden kehittämiseen. Luomutuote-kategorian lisäksi on lanseerattu Koti & Piha -tuoteperhe, jonka tarkoituksena on auttaa kotipuutarhureita toteuttamaan unelmiensa puutarha.

– Ensimmäisten Koti & Piha -tuotteiden teema on luonnollisen lähiruuan kasvattamiseen tarkoitettu pieni keittiöpuutarha. Uudet Vihervaja, Viljelylaatikko, Marjapensastuki, Askelpolku-laatat ja Puun varusteet -setti mahdollistavat yhdessä Luomutuote-kategoriaan kuuluvien tuotteiden kanssa helpon tavan aidon, puhtaan ja luonnonmukaisen lähiruuan kasvattamiseen, Pääskynkivi lisää.

Suomalaisten puutarhaunelmat

  • Uusi yhteenkuuluvuus luonnon kanssa
  • Haave omilla käsillä tekemisestä ja käden jäljestä näyttämisestä 
  • Monipuolisuus: herkkupuutarha, jossa voi kokeilla pienimuotoista viljelyä

Lähteet: Kekkilän Unelmapuutarhatutkimus 2007 ja etnografinen tutkimus 2008 / Tutkimustoimisto Inspirans Oy