MAINOS

Muotoonleikatut pensaat ja puut sekä perennapenkit kukoistavat puutarhassa

Piha

Mutkittelevat pihakäytävät, muotoillut puut ja pensaat ja levähdyspaikat tekevät nahasta hedelmätarhasta muokatusta pihasta mukavan ja viihtyisän. Pohjolan puutarhat -sarja on nyt saapunut Ruotsiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Täällä asuvat

Lena ja Björn Larsson.

Paikka: Billdal, Göteborgin eteläpuolella.

Pinta-ala: 1 400 neliömetrin tasainen tontti, kasvuvyöhykkeellä I.

 

Ilmasto on ratkaiseva tekijä puutarha-asioissa. Jos sattuu asumaan “väärässä” paikassa, saattaa tulla kateelliseksi, kun toisaalla Pohjolassa kasvit kukoistavat niin helposti. Mutta kaikki ei riipu vain maasta ja ilmasta – jotain muutakin tarvitaan.

Billdalissa, Göteborgin eteläpuolella asuvat Lena ja Björn Larsson. Heille pihanhoito on yhteinen mielenkiinnon kohde. Ja juuri se luo ehkä kaikkein parhaimmat edellytykset todellisen puutarhailon löytämiseksi. Piha oli alun perin hedelmätarha, joka oli kuulunut naapuritalolle 1800-luvulta lähtien. Kun Lena ja Björn ostivat talon vuonna 1991, oli puutarhassa nurmikkoa, muutama vanha hedelmäpuu ja joitain pioneita, jotka ovat edelleen jäljellä.

Likusteriaita reunustaa pihamaata. Tuoksupionin nuppu.

– Meillä ei ole ollut mitään suunnitelmaa, mutta aloitimme pihamaasta ja perennapenkistä, kertoo Björn. Pihalla oli portille asti asvaltoituja käytäviä, jotka minä raivasin pois. Aherran ja rehkin mielelläni, se on hyvää vastapainoa toimistotyölle. Haluamme, että pihamme tuntuisi viihtyisältä, ja siksi vältämme suuria, paljaita pintoja ja kaikkea suoralinjaista ja koristeellista.

Yksi pihan monista levähdyspaikoista. Erivärisiä mehitähtiä.

Vuosien kuluessa pariskunta on muokannut pihaa pala palalta – ja aloittanut taas alusta uudestaan, sillä harjoitus tekee mestarin. Kokemus on osoittanut, mistä pitää ja missä viihtyy. Vähitellen myös Lenan kiinnostus muotoonleikkausta kohtaan on saanut enemmän jalansijaa. – Tosin pahoin pelkään, että alan kohta mennä liiallisuuksiin, sanoo Lena. Muotoonleikattua pitää olla, mutta ei liikaa. Haluamme, että täällä näyttää rehevältä – ei liian leikatulta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hedelmätarha muotoonleikattu muotoonleikatut perenna pihakäytävä puksipuu puutarha