MAINOS

Pohjolan puutarhat – Romanttinen pieni piha

Piha

Tämä pieni piha kukoistaa valkoisena ja vaaleanpunaisena kukkamerenä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Vaaleanpunaiset ’Sommerwind’ – ja ’Fairy’ -ruusut ryöppyävät rennosti Sirkka Luomanperän aurinkoisella pihalla. Sirkan itään avautuva piha Pohjois-Helsingissä koostuu pienestä puupatiosta, laatoitetusta oleskelualueesta ja kasvihuoneesta. Kärhöt ja perennat kohoavat rivitalon valkoista aitaa vasten, ja keskellä puutarhaa kasvava rusokirsikka (Prunus sargentii) levittää latvuksensa päivänvarjoksi paikan ylle.

Varmat suosikkikukat

Kesäkukat, runkoruusut ja laventelit kasvavat pihan tyyliin sopivissa kepeissä keramiikka- ja sinkkiruukuissa sekä koreissa. Suosikkikasveja, valkoisia ja vaaleanpunaisia pelargoneja sekä kerrannaisia ahkeraliisoja eli ruusuliisoja (Impatiens waleriana Fiesta) kasvaa ruukuissa vuosittain.

Kesäkukkien hoidossa Sirkka luottaa nyppimisen lisäksi säännölliseen kasteluun ja tarpeenmukaiseen lannoittamiseen. Hän ravitsee kukkiaan kesäkukka- tai ruusulannoitteella niukasti, vähemmän kuin ohjeissa neuvotaan.

Rentoa ja huoletonta puutarhanhoitoa

Vierailijan silmissä aamusta iltaan auringossa paistatteleva puutarha näyttää romanttiselta ja suloiselta – miten omistaja sen itse kokee?

– Täällä on rentoa, kaunista, huoletonta ja viihtyisää. Pidän herkästä tyylistä, mutta haluan myös että pihassa näkyvät elämisen jäljet, Sirkka selittää. – Puutarhani ei ole koskaan huolen aihe. Jos minulle tulisi stressaantunut olo, en tekisi yhtään mitään. 

Näillä kasveilla teet romanttisen pihan:

  • Monivuotiset köynnökset: köynnösruusut, kärhöt, köynnöskuusamat, köynnöshortensia ja ruusunätkelmä.
  • Perennat: ruusut, hortensiat, syreenit, marjaomanapensas, kuusamat, jasmikkeet ja lumipalloheisi.
  • Ruukkuistutukset: lemmikki, laventeli, ahkeraliisa, muratti, keijunmekko, tuoksuherne, kellokukat, neilikat, diana, amppeliharso eli ketoraunikki, heliotrooppi ja tupakat.   

Katso upeat kuvat puutarhasta seuraavalta sivulta!

Pienellä pihalla yksityiskohdat korostuvat.
Pienellä pihalla yksityiskohdat korostuvat.

 

Ruukkuistutukset on helppo nostaa tänne suojaan kylmän uhatessa.Ruukkuistutukset on helppo nostaa kasvihuoneeseen suojaan kylmän uhatessa.

Vesiallas on muuttanut paikkaa jo kolme kertaa. Jalallisessa ruukussa kerrannaiskukkainen petunia.
Vesiallas on muuttanut paikkaa jo kolme kertaa. Jalallisessa ruukussa kerrannaiskukkainen petunia.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kasvihuone kesäkukat kukat kukka kärhöt perennat piha puutarha