’Angie’ ja keijunmekko kukkivat rinnan, kunnes pakkanen ruskettaa mekot.

Uudet kanervalajikkeet ovat räjäyttäneet syyskasvikaupan upeilla väreillään. Luonnossa tavatun kanervan neulasmaiset lehdet sekä toispuoleiset kukat ovat tuttuja piirteitä, mutta nyt lehdet voivat myös olla kirkkaanlimet ja kukat ärhäkänpinkit. Myös varpumainen kasvutapa voi vaihdella matalasta pitkänhuiskeaan.

Näyttävyyden lisäksi kukista on jalostettu säänkestäviä. Erikoispiirteenä niiden nuput värittyvät normaalisti, mutta eivät aukea. Näin väriä riittää kasveissa pitkään – nuput kestävät sadetta ja säilyvät hyvännäköisinä 10 pakkasasteeseen saakka. Tämän jutun lajikkeita myydään Garden Girls -kauppanimellä. 

’Pink Alicia’ ilahduttaa isoilla, vaaleanpunaisilla nupuillaan ja tummanvihreällä lehdistöllään.  Sandy-lajikkeen kellertävät lehdet ja valkoiset kukat viihtyvät parhaiten aurinkoisessa paikassa.

’Pink Alicia’ ilahduttaa isoilla, vaaleanpunaisilla nupuillaan ja tummanvihreällä lehdistöllään. 

Sandy-lajikkeen kellertävät lehdet ja valkoiset kukat viihtyvät parhaiten aurinkoisessa paikassa. 

 ’Madonna’ ja ’Sandy’ syyssommitelmassa, jota ympäröi maahumala.
’Madonna’ ja ’Sandy’ syyssommitelmassa, jota ympäröi maahumala. 
’Aphrodite’ säilyttää kukkanuppunsa näyttävinä jopa marraskuulle asti. ’Madonna’ on 2007 markkinoille tullut vitivalkea lajike.

’Aphrodite’ säilyttää kukkanuppunsa näyttävinä jopa marraskuulle asti.

’Madonna’ on 2007 markkinoille tullut vitivalkea lajike. 

 

Amethyst-lajikkeen runsas kukinta vivahtaa siniseen.  ’Jette’ peittää nopeasti suurenkin astian pensasmaisella kasvustollaan.

Amethyst-lajikkeen runsas kukinta vivahtaa siniseen. 

’Jette’ peittää nopeasti suurenkin astian pensasmaisella kasvustollaan.

 

Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Puutarhaliiton kanssa. Artikkelin Copyright Kotipuutarha-lehti.