MAINOS

Liuskekivistä kivetty patio takapihalle

Piha

Aurinkoisena päivänä syntyi ajatus tehdä pihalle oma patio.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Ajatus istumisesta auringossa omalla patiolla ei jättänyt talon emäntää rauhaan, joten tuumasta oli ryhdyttävä toimeen. Perinnetalon takapihalla, metsän puolella on kaunis nurmikkoinen piha-alue, jonne patio sopi hyvin. Siellä oli tarkoitus viettää aikaa ystävien kanssa ja grillata. Olennaista oli myös nauttia aurinkoisista kesäpäivistä aivan taivasalla.

Ensimmäiseksi valittiin paikka ja tavoitteena oli löytää tuulensuojainen paikka, johon auringon säteet osuvat koko päivän. Se löytyikin helposti autotallin lähettyviltä.

Materiaalin valinta.

Seuraavaksi alkoi pohdinta materiaalista, pation väristä ja asettelusta. Markkinoilta löytyi paljon hyvännäköisiä vaihtoehtoja kuten puuta, luonnon kiveä, betonisia pihakiviä ja komposiittilautaa.

Lopullinen päätös materiaalista kypsyi koiran ulkoilutuslenkillä merenrannalla, jossa polku venelaiturille oli tehty liuskekivistä. Se viehätti ja tuntui myös omalle pihalle sopivalta materiaalilta. Liuskekivien puolesta puhui myös niiden kestävyys, kotimainen liuskekivi kestää vuodesta toiseen kesät talvet. Väriksi valikoitui perinteinen musta-harmaa, joka sopi myös perinnetalon tunnelmaan. Patio päätettiin asetella samoin päin kuin tontin muutkin rakennukset, ja alueen koko laskettiin kahdeksan hengen kalusteryhmän ja grillin mukaan.

Pation koko laskettiin Stemman kahdeksan hengen kalusteryhmän ja grillin mukaan.

Työvaiheet.

Työn tekijäksi otettiin alan ammattilainen Liuskemestarit Oy. Aluksi maata kaivettiin pois noin 20 cm:n syvyydeltä, jonka jälkeen asennettiin suodatinkangas eristämään pohjamaaliuskekivistä. Suodatinkangas läpäisee hyvin vettä ja ilmaa, jolloin vesi ei jää seisomaan ja jäätymään rakennekerroksiin. Kankaan päälle laitettiin mursketta ja kivituhkaa asennusalustaksi. Liuskekivien asentaminen aloitettiin alueen nurkasta.

Kiveyksen pintaan valittiin kiven sileämpi, parempi puoli. Kivet tasoitettiin oikeaan korkeuteen lisäämällä ja poistamalla kivituhkaa. Kiveä hierrettiin ja naputettiin kumivasaralla niin, että kivi asettui paikalleen eikä heilunut. Kivien oikea korkeus varmistettiin virittämällä linjalanka kahden metallitangon väliin. Lopuksi valmiskivet saumattiin valmiilla Grepur -saumalaastilla, joka muistuttaa erehdyttävästi hiekkaa. Saumalaasti tiivistää saumat niin hyvin, ettei sitkeinkään kasvillisuus pääse liuskekivien väliin. Pation annettiin kuivua kaksi vuorokautta.

Perhe nauttii patiostaan ja on järjestänyt siellä jo useat juhlat, ihan pihalla ja taivasalla.

Mitä työkaluja tarvittiin?

Muurarin vasara, kirvesmiehen vasara, moska, kivikiila, pitkä vatupassi, kumivasara, rullamitta, linjalauta, metallisia tankoja, linjalankaa, katuharja, lapio, kottikärryt.

Mitä maksoi?

  • Riverstone pihakivet 820 €
  • Suodatinkangas 20 €
  • Kivituhka 220 €
  • Saumalaasti 344 €
  • Työ 1 200 €

Yhteensä 2 604 €

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kiveys liuskekivi patio patioita patiot pihakivet pihakiveys terassi