Tätä varten rakennettiin ilmaeristetty ”biokoti”, joka varustettiin tavallisilla, synteettisiä ja kemiallisia yhdisteitä haihduttavilla kodin sisustusmateriaaleilla. Biokodissa ihmisillä alkoi olla pian tyypillisiä allergiaoireita ja hengitysvaikeuksia.
 
Näytteitä otettiin ennen huonekasvien ja aktiivihiilisuodattimen tilaan tuomista sekä sen jälkeen. Todettiin, että 15 huonekasvia pystyi poistamaan ilman epäpuhtauksia yhtä tehokkaasti kuin hiilisuodatin.
 
Kasvit imevät ilman epäpuhtaudet lehden pinnalla olevien mikroskooppisten ilmarakojen kautta ja haihduttavat jatkuvasti ilmakehään lehtiensä kautta vesihöyryjä. Ns. konvektiovirtaus kuljettaa ilman epäpuhtauksia kasvin juuristoon, missä juuristomikrobit hajottavat ne rakenteiltaan sellaisiksi, että pieneliöt ja kasvit pystyvät käyttämään niitä ravinnokseen eli kasvit ikään kuin syövät haitallisia aineita ilmasta.
 
NASAn tutkimat 50 huonekasvia pisteytettiin kemiallisten kaasujen poiston, hoidon helppouden, tuholaisten vastustuskyvyn ja kosteuden haihduttamisasteen perusteella. Parhaat pisteet (8,5) sai kultapalmu.