KUVAT ULLA PAAKKUNAINEN
 
Nasa tutki eri huonekasvien kykyä poistaa hengitysilman kaasuja  
10 kaasujen poistajaa (paremmuusjärjestyksessä):
Formaldehydi: Kaarisulkasaniainen, krysanteemi, sädekukka (gerbera), pikkutaateli, supputraakkipuu, kaislapalmu, sulkasaniainen, kumiviikuna, muratti, limoviikuna.
Ksyleeni ja tolueeni: Kultapalmu, pikkutaateli, perhoskämmekkä, kirjovehka, reunustraakkipuu, puikkokämmekkä, soikkovehka, sulkasaniainen, supputraakkipuu, flamingonkukka.
Ammoniakki: Pensaspalmu, soikkovehka, liriope, flamingonkukka, krysanteemi, täplämaija, puikkokämmekkä, tulppaani, vuoripalmu, muulinkorva.
Kaktukset ja mehikasvit tuottavat happea ja imevät ilmasta hiilidioksidia öisin.
Kaktukset ja mehikasvit tuottavat happea ja imevät ilmasta hiilidioksidia öisin.

 

Huoneilman kostuttajia:
Ihanteellinen hengitysilman kosteus ihmisten kannalta on 50–60 %. Osa kasveista haihduttaa kosteutta enemmän kuin toiset. Paras ilman kostuttaja on kultapalmu. Mitä enemmän kasveja huoneessa on, sitä kosteampaa on hengitysilma. Kosteutta voi toki lisätä myös ilmankostuttimella.
Parhaiten kosteutta haihduttivat: Kultapalmu, kaislapalmu ja sulkasanaiset. Tyydyttävästi haihduttivat: Pensaspalmu, fiikukset, traakkipuut, muratti, pikkutaateli, viirivehka, kultaköynnös, krysanteemi, sädekukka, muulinkorva, kirjovehka, vuoripalmu, jättiliuska-aralia, pauliinabegonia, soikkovehka, nukkumatti, kääpiöbanaani ja flamingonkukka. Vähiten kosteutta haihduttivat: Kaktukset ja mehikasvit, mutta ne tuottivat happea ja imivät ilmasta hiilidioksidia öisin.
 
Helppohoitoisia kasveja: Anopinkieli, kultaköynnös, herttaköynnösvehka, purppuraköynnösvehka, joulukaktus, pensaspalmu, muulinkorva, supputraakkipuu, kumiviikuna (huonekumipuu), lääkeaaloe, muratti, isoköynnösvehka, peikonkämmen, kultapalmu, kaislapalmu, jättiliuska-aralia, vuoripalmu, kirjovehka,
 
Lisätietoja : B.C.Wolverton: Raikas vihreä koti, Gummerus