MAINOS

Pihakivet herättävät pihan eloon

PihaTalo

Klassisia kuvioita, kauniita kaarteita, moderneja muotoja, antiikin patinoimaa pintaa… Pihakivet tuovat niin uuteen kuin vanhaankin pihaan ajan hampaan kestävän ilmeen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Onko haaveenasi uusi pihakiveys, kiviterassi tai mahdollisesti uudet istutusaltaat? Jatka yhteiseen viihtymiseen tarkoitettuja neliöitä piha-alueelle ja luo sinne polkuja, lasten leikkipaikka, pergola, grilli- tai auringonottoalue. 

Lakka-pihakiviä valmistetaan 50–80 millin paksuisina:

  • 50 mm:n pihakivi kestää henkilöautoliikenteen, mutta sille ei kuitenkaan suositella satunnaistakaan raskasta liikennettä.
  • 60 mm:n pihakivi kestää hyvin normaalin kotipihan kulutuksen myös pihaanajotiellä.
  • 80 mm:n pihakivi kestää puolestaan usein toistuvaa raskasta liikennettä.

Lakka Antiikkilaatta Miniantiikki ja lohkomuurikivi harmaa

Antiikkikiviä, kaarimuotoja ja helppoja laattoja

Antiikkikivillä täysin uusikin piha muuntautuu arvokkaan näköiseksi ja ajan patinoimaksi. Antiikkikivistä tehty kiveys muistuttaa pitkään käytössä ollutta pihaa, ja se sulautuu erinomaisesti vanhan talon pihapiiriin. Antiikkikivet käsitellään niin, että jokainen kivi on uniikki ja pinnasta tulee eläväinen.

puolukka

Kauniisti ja luonnollisesti kaartuva polku sekä upeat ympyrä- ja kaarimuodot luovat pihalle pehmeyttä ja siististi pihakiveyksellä ympäröity kaivonkansi viimeisteltyä jälkeä. Klassikko kaarrekivi on suunniteltu nimenomaan niitä varten. Kun kaarteiden sulavuuden yhdistää suoraviivaisempaan kiveykseen, pihalle syntyy uskomattoman monimuotoinen kokonaisuus.

Suosituilla laatoilla suurempikin piha-alue tulee käden käänteessä valmiiksi. Laatat sopivat saumattomasti yhteen myös pihakivien kanssa. Lopputulos on kaunis mutta silti helppohoitoinen, käytännöllinen ja kestävä. Laatat ovat oivallisia polkuihin, patioihin ja terasseihin, ja ne sopivat myös sokkelin viereen.

lakka-citymuurivalaisin muurikivi

Monimuotoisuutta muureilla ja portailla, ryhtiä reunakivillä

Muurit, portaat ja pengerrykset ovat hyvä ratkaisu rinnetontin pihaan, mutta ne antavat myös tasaiselle pihalle uudenlaista ryhtiä. Muurikivistä teet kätevästi myös portaat ja helppohoitoisen kukkapenkin reunat, ja ne sopivat yhteen pihakivien ja -laattojen kanssa. Yhtenäinen ja tyylikäs kokonaisuus kannattaa viimeistellä yhteensopivilla muurivaloilla, jotka tuovat tunnelmaa pimeneviin iltoihin.

Unelmoitko helppohoitoisesta ja huolitellusta pihasta? Ryhdistä, rajaa ja viimeistele pihan käytävät, patiot ja pihatiet reunakivillä. Samalla estät nurmikon leviämisen pihakivien saumoihin.

Lakka_Laine_asuntomessut

Lakka Laine voitti Vantaan asuntomessujen (2015) yleisöäänestyksessä Paras talo- ja Paras piha -palkinnot. Kuva: Antero Tenhunen / Suomen asuntomessut

Laadukas kivitalo kestää

Lakan tuoteperheeseen kuuluvat myös pitkäikäiset ja tyylikkäät Lakka-kivitalot. Vaikka suurin osa toteutettavista Lakka kivitaloista onkin yksilöllisiä, löytyy Lakalta myös oma kivitalomallisto. Malliston talojen pohjaratkaisut ovat kaikki lähteneet toteutuneista kodeista, jotka on suunniteltu yksilöllisesti ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Hyvän suunnittelun avulla voidaan huomioida myös taloudellisuus jo etukäteen esimerkiksi järkevillä kantavilla rakenteilla.

Oman kodin suunnittelun tärkeyttä ei voikaan koskaan korostaa liiaksi. Suunnittelu lähtee asukkaiden toiveista, mieltymyksistä ja tarpeista. Suunnittelua johdattavat myös muun muassa tontti, sen kaavamääräykset, maanpinnat ja ilmansuunnat sekä tietenkin budjetti.

Lakka_Laine_asuntomessut_sisustus

Kuva: Antero Tenhunen / Suomen asuntomessut

Malliston kodit on valittu Kalervo Lehtovaaran suunnittelemista omakotitaloista, joita on kertynyt jo yli 3 000. Näiden kotien suunnittelussa on aina ollut kodin loppukäyttäjä eli perhe mukana antamassa lopullisen silauksen. Näin suunnitelma muuttuu unelmien kodiksi sillä rahamäärällä, joka rakentamiseen on varattu. Kodeissa on jo huomioitu kivitalon mitoitukset ja järkevä rakentaminen. Näin on saatu tuotua kivitalon rakentaminen kilpailukykyiselle kustannustasolle.

Lakka-kivitalojen tuotekehityksen ansiosta yritys tuo jatkuvasti tiukat laatukriteerit täyttäviä uusia tuotteita talonrakennuksen eri osa-alueille. Tästä hyvänä esimerkkinä on uutuustuote EKO-380P grafit -ponttiharkko (u-arvo 0,15). Hyvin lämpöä eristävä ohutsaumamuurattava ponttiharkko pienentää kodin lämmityskustannuksia ja on ekologinen valinta. Myöhemmin vuonna 2016 on tulossa vielä toinen uutuustuote harkkorakentamiseen.

Seinäjoen asuntomessuilla Pruukinrannassa kesällä 8.7.–7.8.2016 nähdään upea Lakka kivitalo, Lakka Lakeus. Vantaan asuntomessuille (2015) rakennettua Lakka-kivitaloa voidaan pitää Suomen parhaana talona: Lakka Laine voitti yleisöäänestyksessä Paras talo- ja Paras piha -tittelit.

kuopio-am-9 kuopio-am-11

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kivimateriaali kivimateriaalit kiviporras kivitalo muurikivi pihakivet pihakiveys pihakivi


Lisää samasta aiheesta