Pihakivetyksien ja liuskekivetyksien saumaus – näin onnistut x 5

PihaTalo

Rikkaruohot eivät enää pääse tunkemaan pihakivetyksen läpi, kun käytät oikeanlaista saumaushiekkaa. Asentaminen on vaivatonta ja lopputulos helppohoitoinen. Kokeile itse!

Itsekorjautuva saumaushiekka sopii pihakivetyksien saumaukseen täydellisesti. Saumaushiekassa on murskattujen kiviainesten lisäksi orgaanisia sideaineita, jotka ehkäisevät rikkakasvien kasvua saumojen väleistä.

Valmiin sauman pinta läpäisee vettä, mutta ei huuhtoudu sateen mukana pois. Pienempi raekoko (Fescolock S) soveltuu alle viiden millimetrin saumoihin, ja suurempaa raekokoa (Fescolock L) voi käyttää leveämmissä kivetysten saumoissa, esimerkiksi liuskekivien saumoissa.

↑Ennen ja jälkeen FescoLock-saumaushiekan asennuksen. Enää rikkaruohot eivät pääse puskemaan pihakivetyksen raoista.

Tee pihakivetys näin

  1. Aseta kivet kantavalle ja mahdollisimman tasaiselle pohjalle, jotta laatat eivät pääse heilumaan. Tue laatoituksen reunat reunakivillä tai betonoinnilla.
  2. Levitä FescoLock-saumaushiekka kivien päälle saumattavalle alueelle. Levitä hiekkaa enintään kolmen metrin alueelle kerrallaan, jotta FescoLockin sideaine pysyy tasaisena.
  3. Lakaise hiekka saumoihin pitäen harjaa 45 asteen kulmassa, jotta raot täyttyvät mahdollisimman tasaisesti. Käytä mekaanista tiivistämistä varmistaaksesi, että materiaali täyttää koko sauman. Poista pintapöly kivien päältä harjalla tai lehtipuhaltimella. Käytä asianmukaista suojavarustusta, ettei pöly pääse esimerkiksi silmiin.
  4. Kostuta kivetys kevyesti mahdollisimman hienojakoisella suihkulla, jotta sideaine aktivoituu muttei huuhtoudu pois. Odota noin 10 minuuttia, jotta saumaushiekka alkaa kovettua. Suihkuta sitten raskaammalla suihkulla, jotta ylijäämät lähtevät kivien päältä. Suihkuta, kunnes kivet ovat puhdistuneet täysin.
  5. Kivetys on valmis! Jos saumojen pinta ajan oloon laskee, voit lisätä FescoLockia myöhemmin. Voit myös korvata vanhan kivetyksen saumaushiekan jälkikäteen FescoLockilla: Eliminoi ensin mahdollisten rikkakasvien kasvu, poista vanha hiekka esimerkiksi painepesurilla ja asenna FescoLockia edellisten ohjeiden mukaan. Katso tarkemmat käyttöohjeet.

↑Saumaushiekka lakaistaan saumoihin harjalla, joka on 45 asteen kulmassa, jotta raot täyttyvät mahdollisimman tasaisesti.

Avainlipputuote

FescoLock-saumaushiekka on suomalainen Avainlipputuote. Sen tuotekehitys tapahtuu Hausjärvellä ja tehtaat ovat Suomessa.

FescoLock-saumaushiekkaa saa hyvin varustelluista rautakaupoista tai verkkokaupoista kautta maan.

Fescon tuoteneuvonta (p. 020 789 5901) on avoinna arkisin klo 8–16.

Lataa FescoLock-esite tästä.

 

Katso video liuskekivien saumauksesta FescoLock L -saumaushiekalla:

Katso video pihakivetyksen saumauksesta FescoLock S -saumaushiekalla: 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Fescolock Fescolock-saumaushiekka Fescon itsekorjautuva saumaushiekka liuskekivetys liuskekivien asennus liuskekivien saumaus liuskiveys pihakivetys pihakiveyksen asennus pihakiveys saumahiekka

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.fescon.fi/

Fescon Oy on suurin suomalainen rakennusalan laasti- ja hiekkatuotteiden ja ratkaisujen kehittäjä- ja valmistajayritys. Oma tuotekehityksemme takaa laadukkaat, kilpailukykyiset ja suomalaisiin olosuhteisiin sopivat tuotteet.

Päätuotteita ovat kuivalaastit ja -betonit, rappaus- ja korjauslaastit, julkisivupinnoitteet ja -maalit, seinä- ja lattiatasoitteet, lattiapinnoitteet, eristerappausjärjestelmät ja laatoitus- ja vedeneristystuotteet. Hiekkaliiketoimintayksikkömme tarjoaa erilaisia hiekkatuotteita.

Fescon tuotteita saa hyvin varustetuista rautakaupoista kautta maan. Jälleenmyyjinä ovat muun muassa Bauhaus, Stark, Rautanet, K-Rauta, RTV, Taloon.com ja Netrauta.fi.

Lue lisää: Fescon Oy