MAINOS

Pihakivien käsittely – 5 vinkkiä

Piha

Kyllä, pihakivetkin voi saada kuultokäsittelyllä lähes uudenverosiksi! Tikkurilan uudella Patio Kivikuullotteella voit helposti uudistaa vanhojen betonipihakivien värityksen. Tässä viisi vinkkiä!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

1. Patio Kivikuullotteella tasaat ja syvennät sävyä

Valitse Patio Kivikuullote tuotteeksi, kun haluat käsitellä pihakivet uuteen uskoon. Vesiohenteisella Patio Kivikuullotteella saat helposti ja nopeasti uuden ilmeen vanhoille betonipihakiville ja -laatoille. Patio Kivikuullotteen avulla voit tasata ja syventää pihakiveyksen väriä.

2. Valitse pihakiveä lähinnä oleva sävy

Valitse Kivikuullotevärikartan kymmenestä sävystä käsiteltäviä kiviä lähinnä oleva värisävy. Kivikuullotevärikartassa on yhteensä 10 maanläheistä sävyä. Värjäämättömät betoninharmaat pihakivet voi käsitellä ihan uuden väriseksi.

Tutustu Kivikuullotevärikartan sävyihin >

3. Pese pinta painepesurilla

Pese pihakivet huolellisesti liasta, pölystä, sammaleesta ja muista irtoroskista painepesurilla.  Suhteellisten uusien betonipihakivien pesussa kannattaa käyttää riittävän kovaa painetta pinnan imukyvyn varmistamiseksi. Anna pestyn pinnan kuivua hyvin ennen kuultokäsittelyä.

4. Kertakäsittely riittää

Ohenna kuullotetta tarvittaessa vedellä enintään 50%. Sekoita kuullote hyvin ennen käyttöä ja sen aikana. Levitä kuullotetta 1-2 kertaa alustan imukyvystä ja halutusta lopputuloksesta riippuen. Yleensä yhden kerran käsittely riittää, värinvaihto vaatii kahden kerran käsittelyn. Voit levittää Patio Kivikuullotteen siveltimellä, telalla tai reppuruiskulla, joka on laajoille pinnoille kätevin.

5. Vältä paksumaista maalimaista kerrosta

Kuullotteen ei ole tarkoitus muodostaa kiven pinnalle kalvoa, joten vältä levittämästä paksua maalimaista kerrosta. Näin kivestä ei tule liukas ja sille ominainen ulkonäkö säilyy.

Tässä Maalilinjan työohjevideo pihakivien kuultokäsittelyyn:

Lisätietoja:

Tikkurila Oyj

www.tikkurila.fi

Lähde: Tikkurila

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kuultokäsittely pihakivet pihakivi pihakivien kuultokäsittely pihakivien käsittely